Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Ekonomicontroller

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vill du arbeta tillsammans med oss och utveckla länssjukhuset för att möta framtidens vårdbehov?

I rollen som controller erbjuder vi dig ett omväxlande och kvalificerat arbete i en spännande miljö. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i samverkan med övriga stödfunktioner med syftet att bidra till att verksamheten når sina mål. Rollen är stödjande och konsultativ gentemot sjukhusets chefer. Arbetsuppgifterna består av bland annat uppföljning och analys av ekonomi och vårdproduktion, framtagande av nyckeltal, budget- och prognosarbete samt verksamhetsutveckling.

Vi söker nu en ny medarbetare då en av våra kollegor kommer att vara föräldraledig. Som controller hos oss kommer du vara en del i en engagerad arbetsgrupp på sex medarbetare på Länssjukhuset. I din roll kan det även förekomma samarbete med andra ekonomienheter inom Region Kalmar län. 

Tjänsten är ett vikariat på heltid. 

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen, gärna med inriktning mot ekonomi eller annan motsvarande utbildning. Du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig verksamhet. Vi önskar även att du är intresserad av verksamhetsstyrning.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är analytisk och lösningsfokuserad samt besitter hög serviceförmåga. Som person är du trygg och trivs med att arbeta i grupp, men du kan även arbeta självständigt. Du tar initiativ och är nyfiken på nya lösningar och arbetssätt och har ett positivt förhållningssätt. Vidare är du lyhörd, proaktiv och har en tydlig kommunikation i din kontakt med verksamheterna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ekonomienheten och HR-enheten tillsammans med verksamhetsutveckling är administrativt stöd för verksamheterna på länssjukhuset och Diagnostiskt centrum. Hos oss arbetar HR-konsulter, HR-assistenter, ekonomicontrollers, verksamhetsutvecklare, patientsäkerhetssamordnare och sekreterare. Enheten arbetar i aktivitetsbaserade kontorslandskap. 

Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/751

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-15
Upplysning om tjänsten

Lars Rubensson, ekonomichef

0480-83238
Upplysning om tjänsten

Matilda Sjödahl, vision

0480-81000(vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30