Distriktsläkare till Emmaboda HC

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Emmaboda hälsocentral är en trevlig, välfungerande och välbemannad hälsocentral inom alla yrkeskategorier. Vi har god tillgänglighet för våra patienter och för att kunna bevara den goda tillgängligheten söker vi nu en ny distriktsläkarkollega.

Hos oss möter vi patienter med behov av sjukvård i varierande grad och vi följer en individs olika hälsoproblem i ett helhetsperspektiv. Vi arbetar förebyggande och med rehabiliterande arbete. Som distriktsläkare har du även ansvar för grundläggande barnhälsovård och för särskilda boenden samt patienter inom hemsjukvård och LSS. Handledning av utbildningsläkare är också en del i arbetet samt samverkan med andra vårdgivare och myndigheter.

Våra olika professioner på hälsocentralen samverkar i hög grad för att skapa en trygg vård för patienten. Vi har en bra gemenskap, korta beslutsvägar och arbetar ständigt med att förbättra vår verksamhet så att den ska vara anpassad till våra patienters behov och fungera bra för oss som arbetar här. Vi arbetar även med att erbjuda digitala tjänster/vårdkontakter. 

Vi driver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete, och som medarbetare har du stor möjlighet att påverka ditt arbete och arbetssituation. Du erbjuds även regelbundna yrkesträffar.

Arbetstiderna är förlagda främst till dagtid i veckorna. Tjänstgöring på Primärvårdsjouren ingår i tjänsten.

Vi söker

Dig som är specialist i allmänmedicin eller annan specialitet med intresse av primärvården. Meriterande om du har jobbat inom primärvården tidigare.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du tar ansvar för dina uppgifter. Att du arbetar bra ihop med dina kollegor är en självklarhet och du relaterar till dem och dina patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du är strukturerad i ditt arbete och du underhåller din specialistkunskap och håller dig uppdaterad inom området.

Vår arbetsplats

Emmaboda hälsocentral har ca 6 800 listade patienter. Vi som arbetar här är specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, medicinsk fotvårdsterapeut och psykolog. Vi är idag 6 specialister i allmänmedicin som sammanlagt har arbetat på hälsocentralen i 77 år. Vi har ett nära samarbete med våra andra yrkeskategorier, vilket är en självklar del i vårt patientarbete.

Vår hälsocentral är nybyggd och vi flyttade in våren 2019. För oss är det viktigt med arbetsmiljö och vi tar stor hänsyn till medarbetares önskemål.

Det är bra tågförbindelser till Emmaboda. Med tåg kommer du till Kalmar, Karlskrona och Växjö på 30 minuter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/342

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-19
Upplysning om tjänsten

Carina Parai, Verksamhetschef

0471-185 82
Upplysning om tjänsten

Åsa Persson, Läkarförbundet

0471-185 53

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30