Distriktsläkare / ST läkare i allmänmedicin till Mönsterås Hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Som läkare på Mönsterås hälsocentral arbetar du tillsammans med olika yrkeskategorier. Vi arbetar nära varandra och samarbetet är en självklar del i vårt patientarbete. Dina nya kollegor består av specialister i allmänmedicin, utbildningsläkare, distriktssköterskor och sjuksköterskor med specialistmottagningar, medicinska sekreterare, undersköterskor och psykologer/kurator. Möjligheterna till utveckling och kompetensförhöjning är goda. Vi arbetar med ett professionellt förhållningssätt i alla medicinska frågor. Vi driver ett ständigt utvecklingsarbete/förbättringsarbete och som medarbetare har du stor möjlighet att påverka ditt arbete och arbetssituation. Du erbjuds regelbundna yrkesträffar.

Som ST-läkare på Mönsterås hälsocentral får du en bred och individuellt planerad utbildning som följer riktlinjerna i specialitetens målbeskrivning. I ditt arbete har du goda möjligheter att konsultera arbetskamrater samt andra specialister för att patienten ska få en kvalificerad vård och när så behövs remittera vidare. Vi har regelbundna ST-träffar samt kurser och seminarier. Tiden på hälsocentralen varvas med utbildning vid något av länets tre sjukhus i Västervik, Oskarshamn eller Kalmar. Vi anser att forskning och fortbildning är grundläggande för utvecklingen. Därför investerar vi tid och resurser i dig och erbjuder bland annat en ”Mitt-i-ST”, dvs en extern kompetensvärdering mitt under din ST-period. 

Vi söker

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin alternativt du som har en annan specialitet med intresse för primärvården. För att vara aktuell för tjänst som ST-läkare ska du vara legitimerad läkare enligt Socialstyrelsen.

Du kommer att ingå i en ansvarstagande och trevlig arbetsgrupp och därför är det viktigt för oss att du är professionell i ditt yrke, är tillmötesgående i ditt bemötande och har en förmåga att driva ditt arbete framåt tillsammans med dina kollegor med patienten i fokus. Vi ser att du i linje med våra värderingar är öppen för nya idéer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du engagerad och tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Du har goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt (C1 nivå). Du har en god samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Mönsterås hälsocentral är en stor hälsocentral med drygt 9000 listade patienter som erbjuder stor variation i patientunderlaget. Vi är en arbetsgrupp på 35 personer med god stämning och samarbetet mellan yrkeskategorierna är hög. Vi har flera sjuksköterskemottagningar och även ett akutteam. Vi arbetar just nu tillsammans med utvecklandet av nära vård och nya arbetssätt. Vi har dessutom ett väl utvecklat samarbete med kommunens hälso-och sjukvårdsenhet. 

Genom anställning i Region Kalmar län får du tillgång till flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, god löneutveckling och möjlighet till flexibel tjänstgöringsgrad. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/315

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-15
Upplysning om tjänsten

Daniel Denckert

0499-48939
Upplysning om tjänsten

Maria Svensson, Läkarförbundet

0499-48933

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet