Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Ta chansen att utbilda dig till röntgensjuksköterska och få ersättning under din studietid. Vi erbjuder nu dig som redan är anställd i Region Kalmar län ersättning för resor, boende och studentlitteratur när du studerar till röntgensjuksköterska på röntgensjuksköterskeprogrammet (180 hp) på distans vid Luleå tekniska universitet. Under din studietid är du studieledig från din ordinarie tjänst i Region Kalmar. Efter avklarad utbildning anställs du som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar. 

Utbildningen på Luleå tekniska universitet bedrivs 100 % på distans med 3-4 träffar per termin. Efter avslutad examen erhålls legitimation som röntgensjuksköterska från socialstyrelsen. Dessutom kan du efter studierna ta ut en kandidatexamen i radiografi. 

Vad ingår i erbjudandet?

- Betalda resor vid obligatoriska träffar till Luleå tekniska universitet
- Betalt boende vid obligatoriska träffar

- Betald studentlitteratur
- Bibehållen grundanställning under utbildningen (studieledighet)
- Tillsvidareanställning på Radiologiska kliniken i Kalmar efter fullföljd utbildning 

Det är viktigt att du söker både denna tjänst och samtidigt även utbildningen på antagning.se senast 16/10 2023.

Vill du få mer kunskap och en inblick i yrket är du välkommen att besöka oss eller följa oss en dag i verksamheten. Kontaktuppgifter finns längre ned. 

Här kan du läsa en intervju med Martin Gustafsson som är röntgensjuksköterska på Västerviks sjukhus och som berättar om sin vardag.

Vi söker

Vi söker dig som till våren 2024 (med start januari) vill studera till röntgensjuksköterska. Är du en person som intresseras av både människors bästa och av ny teknik? Gillar du omväxling och att under en arbetsdag få jobba med en variation av uppgifter? Då passar du som röntgensjuksköterska! Här kan du se en film om hur jobbet är och läsa mer om vårt spännande yrke.

Erbjudandet riktar sig till samtliga anställda i Region Kalmar län som är behöriga att söka till utbildningen (se antagning.se).

Vår arbetsplats

Radiologen i Kalmar är en enhet i framkant. Vi kombinerar ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering. Vår verksamhet utvecklas hela tiden och ny teknik integreras i arbetet. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus. Vi strävar efter att alla medarbetare ska få utvecklas i sitt arbete och där vi ger varandra stöd och handledning. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och yrkesroller vilket vi ser som fantastisk tillgång. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med stort engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/728

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-16
Upplysning om tjänsten

Sara Delphin, avdelningschef

0480-448848
Upplysning om tjänsten

Robin Hamrin, avdelningschef

0480-81302
Upplysning om tjänsten

Therese Johansson, HR-konsult

0480-84394
Upplysning om tjänsten

Tanja Patrucic, Vårdförbundet

0480-448076

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30