Digital coach till delprojektet Digitalisering-Hållbar regional utveckling

Regional utveckling

Vi erbjuder

Region Kalmar län bedriver projektet Hållbar regional utveckling som består av fyra olika områden. Ett av områdena är digitalisering dit vi nu söker en digital coach. Delprojektet syftar till att öka den digitala delaktigheten, framförallt inom civilsamhället, men också inom näringslivet. I rollen som digital coach kommer du att arbeta med digital kompetensutveckling vilket innebär att utbilda och informera om olika digitala tjänster och verktyg. Tjänsten har en nära koppling till kommunernas folkbibliotek och deras lagstadgade uppdrag om att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet.

Delprojektets grundtanke är att genomföra utbildningar via uppsökande verksamhet som ett komplement till redan pågående insatser. Det kan till exempel ske på plats hos föreningar, organisationer eller andra aktörer i Kalmar län. Arbetet kommer utföras i nära samarbete med delprojektledaren, vilken delvis även kommer dela rollen som digital coach tillsammans med dig.

Du kommer att arbeta med kompetensöverföring av projektets resultat samt att ta fram förslag på en modell för hur ett långsiktigt arbete tillsammans med relevanta aktörer skulle kunna se ut.

Vi söker

Vi söker dig som har en eftergymnasial IKT-utbildning eller pedagogisk utbildning med IT-inriktning alternativt projektledning. Du har erfarenhet av att arbeta i projekt och en vana av att lära ut. Du har erfarenhet av utredningsarbete samt att sammanställa rapporter. Ett brinnande intresse för att främja digital omställning och digital delaktighet i samhället är en förutsättning för tjänsten. Likaså goda kunskaper inom olika digitala verktyg och tjänster.

Som person är du öppen, positiv och strukturerad. Du är van att arbeta i samverkan med andra aktörer och har lätt för att knyta kontakter. Du har en god pedagogisk förmåga samt analysförmåga vilket innebär att du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.

Tjänsten innebär resande i hela länet. B-körkort är därför ett krav.

Vår arbetsplats

Tjänsten ingår i basenheten Hållbar samhällsplanering, vars arbete går ut på att se till att vi i vårt län tar ett helhetsgrepp i planeringen av vårt framtida samhälle. Det handlar både om resvägar och transporter, men lika mycket om hur vi bygger hållbart och effektivt och gör vårt län attraktivt att leva i. Det innebär att vi också arbetar med områden som folkhälsa och digitalisering. Samverkan kommer ske med basenheten för regional biblioteksverksamhet.

Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin ”Varje dag är lite bättre”.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/815

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Garp

0480-44 87 91
Upplysning om tjänsten

Anna Soltorp

0480-842 60

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet