Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Controller

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

dig en spännande tjänst som controller inom Kalmar länstrafik!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bokslut, budget och prognos i verksamhetens olika delar.  Andra uppgifter är bland annat intern kontroll, medverkan i olika projekt och utvecklingsarbeten samt redovisningsfrågor.

Du förväntas vara engagerad och vilja driva förbättrings- och förändringsarbete inom ekonomiområdet. Länstrafiken har komplexa ekonomiflöden som kräver bred och detaljerad kunskap för att förstå och utveckla ekonomiprocesser och verksamhet. I tjänsten ingår även att ge råd, stöd och analys till verksamheternas ledning.

Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i samverkan med kollegor i förvaltningen och region Kalmar län, med syftet att verksamheterna når sina mål.

I tjänsten finns möjlighet till ett brett kontaktnät och utveckling i Region Kalmar län.

Vi söker

dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande erfarenhet/utbildning. Du arbetar idag som controller eller ekonom. Du har goda IT-kunskaper. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete från offentlig verksamhet eller ett större företag. 

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, ha en pedagogisk förmåga och kunna förklara ekonomi på ett enkelt sätt.

Som person är du självgående och initiativtagande. I rollen är det viktigt att du har samarbetsförmåga och helhetssyn.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten finns inom Kalmar länstrafiks ekonomifunktion som består av ekonomichef, controllers och ekonomihandläggare. Inom Region Kalmar län finns en central ekonomistab, ekonomifunktioner på samtliga förvaltningar samt ett centralt stöd inom lön- och ekonomiadministration (exempelvis leverantörsreskontra och kundreskontra). 

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/339

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/v

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-05-29
Upplysning om tjänsten

Jan Hägersand, Ekonomichef

010-2121111
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision

072-9775612

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30