Controller

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vill du arbeta tillsammans med oss och utveckla länssjukhuset för att möta framtidens vårdbehov?

I rollen som controller erbjuder vi dig ett omväxlande och kvalificerat arbete i en spännande miljö. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i samverkan med övriga stödfunktioner med syftet att bidra till att verksamheten når sina mål. Rollen är stödjande och konsultativ gentemot sjukhusets chefer. Arbetsuppgifterna består av bland annat uppföljning och analys av ekonomi och vårdproduktion, framtagande av nyckeltal, budget- och prognosarbete samt verksamhetsutveckling.

Du är en del i en engagerad arbetsgrupp på sju medarbetare på Länssjukhuset. I din roll kan det även förekomma samarbete med andra ekonomienheter inom Region Kalmar län.

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen, gärna med inriktning mot ekonomi eller annan motsvarande utbildning. Du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig verksamhet och ett stort intresse för verksamhetsstyrning.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är analytisk och lösningsfokuserad samt besitter hög serviceförmåga. Som person är du trygg och trivs med att arbeta i grupp, men du kan även arbeta självständigt. Du tar initiativ och är nyfiken på nya lösningar och arbetssätt och har ett positivt förhållningssätt. Vidare är du lyhörd, proaktiv och har en tydlig kommunikation i din kontakt med verksamheterna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ekonomienheten och HR-enheten tillsammans med verksamhetsutveckling är administrativt stöd för verksamheterna på Länssjukhuset och Diagnostiskt centrum. Hos oss arbetar HR-konsulter, HR-assistenter, controllrar, verksamhetsutvecklare, patientsäkerhetssamordnare och sekreterare. Enheten arbetar i aktivitetsbaserade kontorslandskap.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/547

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-15
Upplysning om tjänsten

Lars Rubensson, Ekonomichef

076 -888 11 26
Upplysning om tjänsten

Linda Kämpfer, SACO

070-202 45 54

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30