Chef Teknik och digitalisering/Basenhetschef

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande, fritt och utvecklande arbete med lokala, regionala och nationella samarbeten. Arbetet innehåller allt från operativa frågor till planer och strategier.

I rollen ingår att vara basenhetschef för den nya enheten Teknik och digitalisering. Du har det samlade ansvaret för basenhetens verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Basenheten består idag av 6 medarbetare.

Ditt huvudansvar är att säkerställa leverans, utveckling och förvaltning av Kalmar länstrafiks digitala system och teknisk utrustning ombord på våra fordon.

Som chef förväntas du leda, samordna och utveckla basenhetens verksamhet och att ansvara för att uppsatta mål förverkligas. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. 

I arbetsuppgifterna ingår också att vara förvaltningens objektledare i kontakten med regionens IT-förvaltning, att vara regionens representant i Regionsamverkan Sydsverige (RSS), inom område teknik och att vara förvaltningsledare för gemensamt biljett- och betalsystem.

Befattningen är underställd trafikdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Vi söker

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig samt erfarenhet av att arbeta i större verksamheter med komplexa systemmiljöer.

Ledarskapet inom Region Kalmar län utgår från vår värdegrund: öppet, engagerat och kunnigt. Som chef förväntas att man kan förena rollen som chef, ledare och strateg. 

Det är av vikt att du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att verka för ständiga förbättringar med mål om framgång och resultat. Tjänsten förutsätter tidigare chefs- och ledarerfarenhet. 

Tjänsten kräver egenskaper och kunskaper i form av struktur och systematik samt en kommunikativ förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift. Innehållet sträcker sig över flera områden och det krävs därav förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Tillgång till körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/404

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/vecka

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-19
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-212 11 10
Upplysning om tjänsten

Christer Holmgren, Trafikdirektör

0480-899 32
Upplysning om tjänsten

Lars Lindahl, Biträdande Trafikdirektör

010-212 10 80
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision (tillgänglig fr 23/8)

010-21 21 122

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet