bild för annons Chef IT Interaktion

Chef IT Interaktion

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett arbetsfält inom Region Kalmar läns IT-verksamhet med ansvar för planering, ledning och samordning av enheten IT Interaktion. Inom IT Interaktion finns bland annat teamen beslutsstöd och projektkontor samt objektledare och funktionella förvaltare. Projektkontoret driver digitaliseringsprojekt samt ansvarar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning. Team beslutsstöd ansvarar för att skapa tekniska lösningar för beslutsstöd och inom objektledning där samverkar vi med regionens olika verksamhetsområden med planer, verkställer och samordnar aktiviteterna.

Vi vill att du som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer.

Du ansvarar inför IT-direktören för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö och du ingår i ledningsgruppen. Enheten har ca 30 medarbetare och din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning samt yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer i större verksamheter och det är meriterande om du har lett förändringsprojekt inom IT.

Ledarskapet inom Region Kalmar län utgår från tre viktiga delar: öppet, engagerat och kunnigt som vi ser att du svarar upp mot. Som chef förväntas du förena rollerna som ledare, strateg och chef.

Du har chefserfarenhet, goda ledaregenskaper samt en utvecklad förmåga att entusiasmera och leda mot gemensamma mål. Du sätter samarbete högt och är bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Du har kapacitet att tolka verksamhetens behov och översätta dem till lösningar samt en god förmåga att se helheten, är analytisk och kan prioritera verksamhetens leverans.

Som person är du full av idéer och engagerad i din roll. Du tycker om att jobba strukturerat och systematiskt. Resultat är för dig lika viktigt som relationer. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift. Du räds inte av att ta egna initiativ och motiveras av ett självständigt arbetssätt, såväl som du är en god samarbetspartner. Stor vikt lägger vi på personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Den digitala utvecklingen är i starkt fokus och där har vårt arbete fått uppmärksamhet på nationell nivå. All IT inom Region Kalmar län driver vi i egen regi, vilket betyder hela kedjan från försörjningssystem och datahallar till teknisk och funktionell systemförvaltning, support samt digitaliseringsprojekt. Enheten IT Interaktion ansvarar för att förvalta och utveckla processer där IT finns med som verktyg samt initiera, driva och stödja utvecklingsprojekt.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Årets medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1092

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-16
Upplysning om tjänsten

Johan Hallenborg, IT-direktör

0480-837 47
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30