Chef företagshälsovårdsverksamheten, Arbetsmiljö och Hälsa

Regionstab

Vi erbjuder

Region Kalmar läns långsiktiga mål är att arbetsmiljön ska bidra till ett hälsofrämjande och hållbart arbetsliv med engagerade medarbetare. Inom Region Kalmar län pågår ett utvecklingsarbete som  än mer ska tydliggöra företagshälsovårdens roll i arbetet och göra företagshälsovården ytterligare kvalitetssäkrad. Som chef för verksamheten kommer du ansvara för att leda och förverkliga  detta arbete. Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att leda och utveckla verksamheten men också i att vara operativ chef och stötta och coacha dina medarbetare. Du har även en viktig roll i att skapa ett gott samverkansklimat med våra verksamheter samt fackliga parter och vara en oberoende expertresurs i förhållande till våra verksamheter.

Vi söker

En ledare och chef med en vilja och förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet. För uppdraget krävs en akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta som chef och av att leda en verksamhet långsiktigt strategiskt  med mål, mått och aktiviteter för att nå årliga och långsiktiga mål. Vi bedömer att du har erfarenhet av företagshälsovård eller liknande verksamhet och självklart ett intresse av arbetsmiljöfrågor.

För att lyckas i rollen och kunna driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål behöver du vara trygg i ditt ledarskap, ha förmåga att se helheter och vara handlingskraftig. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till ditt arbete och du gillar att ta initiativ och driva förändring som leder till förbättring och utveckling. Genom ditt ledarskap får du andra att vilja, våga och växa. För tjänsten läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet

I denna rekrytering samarbetar vi med Thelin rekrytering, Linda Petersson, linda@telinrekrytering.se  tfn: 070-377 45 74.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län har en inbyggd företagshälsovård, Arbetsmiljö och hälsa,
som svarar för merparten av företagshälsovården. Externa tjänster används för
insatser som inte ryms inom den interna företagshälsovården eller där det
anses lämpligt med en extern expert. Arbetsmiljö och hälsa är en samlad enhet med länsövergripande ansvar, där medarbetarna utgår från två orter; Västervik och Kalmar. Lokaler finns även i Oskarshamn. Medarbetarna är också mobila när det behövs för verksamheter i andra geografiska delar av länet. Arbetsmiljö och hälsa består av sammanlagt drygt 20 medarbetare inom olika expertområden.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/196

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-15
Upplysning om tjänsten

Helen Persson HR-direktör

0480-841 01

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet