Biträdande trafikdirektör

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Kalmar länstrafik erbjuder dig ett omväxlande och kvalificerat arbete i en samhällsviktig verksamhet vars uppdrag är att bland annat erbjuda hållbara resor till personer som bor, verkar och reser inom samt till och från Kalmar län.

I rollen som biträdande trafikdirektör arbetar du övergripande i alla delar av organisationen för att stödja ledningen, basenhetschefer och vara länken mellan Region Kalmar län och förvaltningen Kalmar länstrafik. Du kommer vara en del av Kalmar länstrafiks ledningsgrupp och bidra till att förvaltningen följer Region Kalmar läns helhetsuppdrag, där kollektivtrafiken är en viktig del. Du rapporterar till Trafikdirektören på Kalmar länstrafik.

Kalmar länstrafiks verksamhet bedrivs idag genom åtta basenheter vars chefer kommer rapportera till dig – Affärsutveckling, Trafikproduktion, Trafikplanering, Tåg, Ekonomi, IT-teknik och digitalisering, Stab och myndighet samt ledning. Verksamheten är komplex och erbjuder möjlighet för dig att arbeta med långsiktiga mål och planer. Samtidigt är trafiken ständigt i rullning och fokus kan snabbt behöva skifta till nuet för att hantera brådskande ärenden.

Arbetet bedrivs alltid direkt eller indirekt i ett sammanhang som berör människor i sin vardag. Rollen som biträdande trafikdirektör innebär möjlighet att, på ett påtagligt sätt, bidra till utvecklingen av Region Kalmar län ur flera perspektiv. I rollen ingår arbete med att skapa goda förutsättningar för underställda chefer att kunna leda, motivera och utveckla sina medarbetare för att verksamheten ska nå uppställda mål. Din placering är på huvudkontoret i Högsby.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk utbildningsbakgrund inom exempelvis logistik, ekonomi, service, teknik eller annan utbildning som kan anses vara relevant för tjänsten. Du ska ha flerårig erfarenhet av att leda komplexa organisationer inom transport/transportnära verksamhet eller annat område med många interagerande intressenter och samarbetspartners. Du har gedigen chefserfarenhet med ansvar för drift, personal och ekonomi samt erfarenhet från ledningsgruppsarbete.

Du har förståelse för politiskt styrda organisationer och hur detta påverkar bland annat drift och beslutsfattandet. Som biträdande chef ska du trivas med att verka utvecklingsinriktat och strategiskt på lång sikt. För dig är det en självklarhet att arbetet utgår från våra värdeord - Öppet, Engagerat och Kunnigt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att bedriva ett ledarskap som präglas av tydlighet, visioner och strategiskt tänkande samt att du kan skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat.

Vår arbetsplats

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/471

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-03
Upplysning om tjänsten

Christer Holmgren, Trafikdirektör

0480-89932
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision

072-9775612

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30