Biblioteksutvecklare

Regional utveckling

Vi erbjuder


Med utgångspunkt från den nationella satsningen "Läsfrämjandelyft för folkbibliotekarier" söker vi nu en biblioteksutvecklare med uppdrag att stödja folkbiblioteken i arbetet med att förbättra kompetensen inom litteraturförmedling och läsfrämjande. Fokus ligger på barn och ungas läsning och på personer med funktionshinder eller läsnedsättning.

Utifrån den nationella satsningen och i dialog med folkbiblioteken kommer du utforma och följa upp utvecklingsplaner för det litteratur- och läsfrämjande arbetet samt planera och genomföra stödjande insatser. 

I uppdraget ingår även att stödja folkbiblioteken i den nationella satsningen Bokstart, vars syfte är att främja små barns språk- och läsutveckling.

Slutligen kommer du att samverka med Litteraturnod Vimmerby och planeringen av litteraturfestivalen ”Vimmerby berättar”.

Inom enheten arbetar vi med att sätta upp mål, beskriver aktiviteter och mäter effekterna av våra insatser. Tjänsten som biblioteksutvecklare innebär en stor frihet att planera hur uppdraget ska genomföras.

Vi söker

Krav

Högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, litteraturpedagogik eller liknande pedagogisk utbildning med inriktning litteratur och läsfrämjande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor, samt kunskap om litteratur och läsfrämjande arbete.

Meriterande

Kunskap om bibliotekssektorn. Erfarenhet av att arbeta regionalt och i en politiskt styrd organisation. Pedagogisk erfarenhet, samt erfarenhet av projektledning.

Vår arbetsplats

Organisatoriskt ingår tjänsten i enheten Biblioteksutveckling Region Kalmar län som är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen. Placeringsorten är Kalmar där vi sitter i ett öppet kontorslandskap, men tjänsten har ett stort inslag av distansarbete och huvuddelen av de stödjande aktiviteterna kommer genomföras via digitala plattformar. Verksamheten bedrivs över hela Kalmar län och tjänsten kan innebära en del resande. B-körkort är därför ett krav.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/101

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten
Upplysning om tjänsten
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480 - 44 83 90

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30