Biblioteksutvecklare med inriktning kommunikation

Regional utvecklingsförvaltning

Biblioteksutvecklare med inriktning kommunikation till Region Kalmar län

 

Vi erbjuder

För att stärka folkbibliotekens kompetens och förmåga att kommunicera sin verksamhet till befolkningen söker vi nu en biblioteksutvecklare med inriktning kommunikation. Tjänsten ingår i ett team av biblioteksutvecklare som gemensamt driver kommunikationsfrågor

Du ska med din kunskap och erfarenhet kunna stötta folkbiblioteken i deras strategiska kommunikationsarbete och planera kompetensutvecklande aktiviteter utifrån nuläge och behov. I uppdraget ingår att arbeta med samordning av gemensamt kommunikationsmaterial och att gemensamt med folkbiblioteken utarbeta en utvecklingsplan för att stärka deras varumärke.

Du kommer ha huvudansvar för verksamhetens interna kommunikation via intranätet Du ansvarar också över den externa kommunikationen via sociala medier, nyhetsbrev och extern webbplats och i form av marknadsföring av litteraturfestivalen ”Vimmerby berättar”.  

 

Vi söker

Krav

Högskoleutbildning inom kommunikation, biblioteks- och informationsvetenskap eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor. Du ska även ha kunskap och erfarenhet av kommunikation, gärna på en strategisk nivå.

Meriterande

Kunskap om bibliotekssektorn. Erfarenhet av att arbeta regionalt och i en politiskt styrd organisation. Pedagogisk erfarenhet, samt erfarenhet av projektledning.

Vår arbetsplats

Organisatoriskt ingår tjänsten i enheten Biblioteksutveckling Region Kalmar län som är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen. Placeringsorten är Kalmar där vi sitter i ett öppet kontorslandskap, men tjänsten har ett stort inslag av distansarbete och huvuddelen av de stödjande aktiviteterna kommer genomföras via digitala plattformar. Verksamheten bedrivs över hela Kalmar län och tjänsten kan innebära en del resande. Anställningen kommer påbörjas med 6 månaders provanställning.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/268

Placering/enhet:

Regional utvecklingsförvaltning

Anställningsform:

Provanställning

Anställningstid:

t.o.m. 2021-12-31

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-09
Upplysning om tjänsten

Detlef Barkanowitz

0480-44 83 95
Upplysning om tjänsten

Joacim Rudman

0480-844 26
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 10 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet