Behandlare IKB-team

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Under hösten startar Region Kalmar tillsammans med Socialtjänsten i Kalmar kommun upp ett IKB-team. IKB är en integrerad individ- och familjeterapeutisk behandlingsmodell som bygger på principer från Dialektisk beteendeterapi, DBT, Funktionell familjeterapi, FFT och Motiverande samtal, MI.

IKB-teamet är ett ettårigt pilotprojekt på uppdrag av Länsgemensam ledning med möjlighet till att bli en permanent arbetsmodell som implementeras i länets alla kommuner. Teamet kommer organisatoriskt tillhöra Region Kalmar inom BUP-verksamheten. Din grundanställning är tillsvidare inom BUP.

IKB -teamets uppdrag är att i samverkan mellan BUP och socialtjänst bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individen och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska och sociala insatser.

Teamet bestående av två individualbehandlare och två familjebehandlare som arbetar i par i varje familj med stöd och ledning av en samordnare. Teamet har ett uppsökande uppdrag och flexibelt arbetssätt vilket innebär att förlägga behandlingskontakten i den kontext som bäst passar familjen, oftast i hemmiljön. Arbetet innebär också samverkan med andra aktörer som är relevanta för att tillgodose barnet/den unges behov.

Vi söker nu fyra behandlare till IKB teamet.

Behandlarna ska arbeta parvis under en intensiv period i familjen. En av behandlarna har huvudfokus på familjebehandling och den andra på ungdomen. Ni ansvarar tillsammans med samordnaren för samverkan med det professionella nätverket och familjens egna nätverk. Vi räknar med att arbetsuppgifterna kommer att kräva stor flexibilitet och söker dig som gillar att arbeta utifrån den enskildes individuella behov.

Journalföring ingår i arbetsuppgifterna.

Teamet har regelbunden handledning i både DBT och systemisk terapi/FFT. Eftersom arbetet i stor utsträckning sker hemma hos familjen innebär det att resor är en del av arbetsuppgiften. 

Anställd som inte har DBT och/eller FFT-kompetens kommer att erbjudas att delta i utbildning under hösten 2022.

 

Vi kommer att rekrytera löpande under annonseringsperioden så skicka din ansökan så snart som möjligt. 

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med barn och unga med komplex psykiatrisk och social problematik  med flera års praktisk erfarenhet.

Du har en högskoleexamen som socionom, psykolog eller sjuksköterska. Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) är meriterande. Önskvärt är om du har vidareutbildning i DBT eller FFT.

Du är förtrogen med både socialtjänstens och barnpsykiatrins verksamheter. Viktigt är att du är en person som har god samarbetsförmåga, är trygg, kommunikativ och flexibel och har god förmåga att skapa allianser. Det viktigaste är att du har personlig lämplighet för tjänsten.

B-körkort krävs.

Vår arbetsplats

Den specialiserade barn och ungdomspsykiatrin i Kalmar län bedriver öppenvårdsverksamhet I Kalmar, Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Det finns också en heldygnsvård och en ätstörningsenhet med mottagningar i Kalmar och Västervik som tillhör kliniken.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/732

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

4

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-30
Upplysning om tjänsten

Ingela Liljekvist, avdelningschef

0480-83195
Upplysning om tjänsten

Helén Svensson, samordnare IKB team

0480-84732

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30