Basenhetschef till Akutmottagning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta inom en spännande och betydelsefull verksamhet? Har du förmågan att utveckla akutsjukvården med utgång i vad som är bäst för patienten? Välkommen att ansöka till tjänsten som basenhetschef för akutmottagningen på Västerviks sjukhus!

Som basenhetschef ingår du i sjukhusets ledning och har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset, primärvård, ambulans och kommuner i närområdet.

Akutmottagningen är en verksamhet i toppklass, vilket påvisats i nationella jämförelser. Den är bra bemannad vilket ger en utmaning i att bibehålla kompetensen. Här arbetar läkare från flera olika kliniker som barn, ortopedi, medicin och kirurgi. Det gör att det blir extra viktigt att arbeta för upplevelsen av en gemensam arbetsplats. På akutmottagningen arbetar även en avdelningschef, 20-talet sjuksköterskor, 10-talet undersköterskor samt medicinsk sekreterare.

Chefstjänsten kommer att vara kombinerad med kliniskt arbete på halvtid inom din egen grundprofession alternativt med annat uppdrag inom regionen/sjukhuset.

 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare alternativt legitimerad sjuksköterska och som har flera års erfarenhet inom din profession.Vi vill att du har tidigare chefserfarenhet, alternativt har arbetat i en position i ledande befattning.

Du är en person som tar ditt arbete och prestation på allvar. Du arbetar strukturerat, planerar och sätter upp mål som du utför såväl som utvärderar och reflekterar omkring. Du har förmågan att se till helheten och utifrån det prioritera ditt arbete och kan snabbt analysera problem du ställs inför och hitta effektiva lösningar. Att samverka med andra är en naturlig del av din personlighet och du har fokus på att samarbeta snarare än att konkurrera. Du är drivande för att främja ett klimat som sätter ”patienten först” i hela vårdkedjan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då vi bedriver akutsjukvård som kräver en bred samverkan mellan kommun och primärvård för att ge bästa vård till patienten söker vi dig med god förmåga att samverka och skapa goda relationer. Utmaningen för dig som basenhetschef blir bland annat att upprätthålla den goda vård som ges idag samtidigt som akutsjukvården behöver förbättras och utvecklas.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. Du behöver även ha goda färdigheter i att arbeta i olika datasystem.

Anställningsform

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Västerviks sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen omhändertas kirurg-, ortoped-, medicin- barn-, ögon- och öron patienter. Vårt mål är att kunna erbjuda patienter med akut sjukdom eller skada en god vård kännetecknad av korta handläggningstider med hög medicinsk vårdkvalitet i kombination med en hög patientsäkerhet.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/601

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Henrik Holmberg, Sjukhuschef

0490-874 14
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odenstén, Läkarförbundet

0490- 860 00
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480- 44 88 81
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490- 862 30

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet