Basenhetschef Näringsliv och kultur

Regional utveckling

Vi erbjuder

Vi erbjuder en chefsroll med uppgift att driva samordnings- och utvecklingsarbete inom näringsliv och kultur. Utgångspunkt är den regionala utvecklingsstrategin (RUS). 

Du driver och följer upp verksamheten mot uppsatta mål i dialog med dina medarbetare. Ni arbetar med utvecklingsprocesser och aktiv omvärldsbevakning på samhällsnivå. En viktig uppgift är att stödja externa samverkansparter i deras arbete. Arbetet bedrivs inom följande sakområden: näringsliv, kompetensförsörjning, besöksnäring och kultur. Du och dina medarbetare samverkar och deltar i processer på olika sätt med företrädare för näringsliv, kommuner, universitet/forskning samt myndigheter och departement. 

Din uppgift är framför allt att med ett närvarande ledarskap och systematiskt utvecklingsarbete driva enhetens arbete framåt. Regional utvecklingsförvaltning arbetar gentemot en regional utvecklingsnämnd där basenhetschefen ansvarar för rapportering av ärenden inom sitt ansvarsområde. 

Som basenhetschef är du direkt underställd den regionala utvecklingsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du har personalansvar för 11 medarbetare.

Vår ambition är att alla chefer har ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att du ska vara ett föredöme som skapar delaktighet, inspirerar och motiverar din omgivning.

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi, entreprenörskap, statskunskap eller annan relevant inriktning. Du har chefserfarenhet samt erfarenhet av processledning. Du har också erfarenhet från arbete med tillväxtfrågor på lokal, regional och/eller nationell nivå. 

Du är drivande och tar initiativ, är mål- och resultatorienterad samt organiserar och prioriterar arbetet på ett strukturerat och effektivt sätt. Du skapar goda kontakter och underhåller relationer. Din analytiska förmåga är god och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Det innebär att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter. Ditt ledarskap motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. 

Då arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort ett krav.
Tillträde efter överenskommelse.

Vår arbetsplats

Näringsliv och kultur är en ny basenhet i Regional utvecklingsförvaltning. Fram tills nyligen ingick den i en större basenhet som delades i två, varav Hållbar samhällsplanering är den andra. Det regionala utvecklingsarbetet bedrivs i bred samverkan med länets aktörer och innebär samordning av olika utvecklingsinsatser.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/297

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson, Regional utvecklingsdirektör

0480-44 83 67
Upplysning om tjänsten

Helena Fristorp, Administrativ chef/HR

0480-44 83 44
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, Saco

0480-448 390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 juni 2020 Lämna synpunkter på innehållet