Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Basenhetschef habiliteringen norr

Basenhetschef habiliteringen norr

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Stimuleras du av en viktig, ansvarsfull och givande chefsroll där du tillsammans med klinikens två områdeschefer och medarbetare fokuserar på att utveckla verksamheten och fortsättningsvis erbjuda våra patienter både ett gott bemötande och de förutsättningar som behövs för att klara av så mycket som möjligt i vardagen? Uppdraget som basenhetschef innebär att du ansvarar för verksamheten, medarbetare och ekonomi samt följer upp verksamhetens mål och resultat. Din roll är viktig utifrån verksamhetens utvecklings-och tillgänglighetsarbete, där effektiva arbetssätt, digitalisering-och samverkansfrågor inom såväl habiliteringsverksamheten som regionen ligger i fokus. I uppdraget ingår att säkerställa att verksamheten följer med i den medicinska utvecklingen med en tillgänglighet som passar målgruppen för våra insatser. Att se till helheten i de olika teamen blir viktigt och gör att vi fortsätter arbeta effektivt och smartare för att möta behovet av våra tjänster. 
I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med och utbilda våra chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke, kunna inspirera och motivera sina medarbetare. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. 
Läs mer om utvecklande ledarskap här

Vi söker

Du är en nyfiken engagerad ledare som är nytänkande, lösningsorienterad och relationsskapande med organisationens bästa i fokus vid agerande och beslut. Du fortsätter att leda, inspirera och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Verksamheten driver du framåt på ett tydligt och effektivt sätt med en välutvecklad förmåga att sätta patienternas bästa i fokus och ser möjligheter i att samverka med flera olika verksamheter utifrån behov. Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap där samarbete är i fokus. Du som ledare tar ansvar för måluppfyllelse och stödjer på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Du har en akademisk examen med inriktning inom hälso-och sjukvård eller annan relevant inriktning. Det är meriterande om du har genomfört ledarskapsutbildning och/eller tidigare arbetat som chef/ledare.  
Som person har du god självinsikt och har förmåga att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 
Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

På våra arbetsplatser är vi stolta över vår bredd av kompetens som våra medarbetare besitter och det samarbete vi har. Basenheten består av barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syncentralen. Vi har 48 tjänster inom verksamheten inom 13 olika professioner och olika bakgrund. De olika professionerna och vår bakgrund gör att arbetet blir stimulerande, utvecklande och  utmanande. Det är här vi behöver erfarenheten av chefs- och/eller ledarskapet för att organisera och leda verksamheten i rätt riktning och utmana kraven som ställs på oss. Utöver samarbetet inom vår egen verksamhet har vi många samverkanspartners såväl inom regionen samt utanför, till exempel kommuner och skolor. För att nå de målen och den efterfrågan som ställs på oss krävs det att vi arbetar öppet, engagerat och kunnigt.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/752

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-11-24
Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo, Sjukhuschef

0490-87414
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-87486
Upplysning om tjänsten

Patrik Ålstam, Vision

0490-86955
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490-86230
Upplysning om tjänsten

Marie Wallman Anderson, SRAT

0490-86768
Upplysning om tjänsten

Cecilia Ohlsén, Vårdförbundet

0490-86100

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30