Barnmorska till BB/Förlossning Kvinnokliniken i Kalmar

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Kvinnokliniken på länssjukhuset i Kalmar erbjuder dig ett viktigt arbete som barnmorska. Vår arbetsplats kännetecknas av positivt arbetsklimat och kunniga och trygga medarbetare. På kliniken arbetar du i team med läkare och undersköterskor, är med i utvecklingsarbete och olika processgrupper för att ständigt driva kliniken framåt. Vi har erfarna barnmorskor som är koordinatorer vilket ger ett tryggt stöd för barnmorskor under arbetet. Vi är stolta över att vi tillsammans med Neo arbetar för nollseparation, d.v.s. att undvika att separera mor och barn liksom vi är stolta över den ”Föda utan rädsla”- metoden som följer hela vårdkedjan hos oss. Kliniken är lagom stor så medarbetarna har god kännedom om varandra på arbetsplatsen. Arbetet präglas av stor gemenskap med kompetenta läkare, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi är en hälsosam arbetsplats och eftersträvar hälsosam schemaläggning fördelat på dag, kväll och helger.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska. Erfarenhet från yrket inom BB/förlossning är meriterande. Har du utbildning i ultraljud är det ett plus. Vi söker dig som är driven och vill utvecklas. Du arbetar väl i grupp, är lyhörd och tillmötesgående i ditt sätt mot både kollegor och patienter och har en förmåga att möta människor med empati. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ansvarsområde och driver dessa framåt. Arbetet är omväxlande och innebär en positiv variation i arbetet. Därför är det viktigt att du har ett flexibelt arbetssätt och ser öppet på snabba förändringar. Du visar engagemang i ditt arbete, är driven och kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken består av tre sektioner; Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi. Kvinnokliniken arbetar med förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård och uroterapi. På Förlossning/BB vårdas mammor och barn i samband med förlossning samt gravida kvinnor med graviditetskomplikationer from graviditetsvecka 22. Vi har ca 1600 förlossningar/år. Förlossning och BB ligger tillsammans och vi arbetar gemensamt för att kunna erbjuda den bästa vården. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar under graviditet samt sköter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer upp till och med graviditetsvecka 21. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsmottagningsverksamhet.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/736

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-31
Upplysning om tjänsten

Cathrine Albertsson

0480-44 81 86
Upplysning om tjänsten

Helen Bengtsson, SRAT

0480-484 19
Upplysning om tjänsten

Helén Rosenqvist Börjesson, Vårdförbundet

0480-410 50

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet