Avdelningschef/Chefsfysiker Medicinsk strålningsfysik

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som avdelningschef/chefsfysiker för medicinsk strålningsfysik på Onkologiska kliniken och strålningsfysik. Arbetet präglas av nära samarbete, korta beslutsvägar och ett ständigt pågående förbättringsarbete där goda idéer uppmuntras och tillvaratas i en engagerad och kompetent arbetsgrupp. Sektionen ansvarar för strålsäkerheten i Region Kalmar län. Du kommer att spela en viktig roll med att leda arbetet och den fortsatta utvecklingen inom kliniken där det just nu exempelvis pågår ett viktigt arbete med att bygga ut strålbehandlingen, samt med att planera för en helt ny PET-CT verksamhet.

Som avdelningschef/chefsfysiker ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, avdelningschefer och medarbetare. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i basenhetens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med de tre andra avdelningscheferna inom kliniken. Det är centralt att du har ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chef- och ledarskapsstrategi.

I rollen som avdelningschef/chefsfysiker ingår personalansvar för 8 medarbetare som är sjukhusfysiker och du kommer även att kombinera denna roll med att själv arbeta som sjukhusfysiker. I rollen som chefsfysiker är du ordförande i centrala strålsäkerhetsrådet.
Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som legitimerad sjukhusfysiker. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Specialistkompetens och chefserfarenhet är önskvärt.

Som person är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Vi vill att du är intresserad av problemlösning, kan lösa komplexa problem och leder gärna förändringsarbeten. Du kan fatta självständiga beslut och planera ditt arbete på ett strukturerat och analytiskt sätt men känner även ansvar för helheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Medicinsk strålningsfysik är en sektion som tillhör Onkologiska kliniken och strålningsfysik vid Länssjukhuset i Kalmar. Medarbetargruppen består av åtta sjukhusfysiker som arbetar inom områdena strålbehandling, bucky- och isotopterapi, nuklearmedicin, röntgen och MR. Vi är placerade på Länssjukhuset i Kalmar men arbetar också/även med strålsäkerhet och QA i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. På Onkologsektionen har vi verksamhet både i Kalmar och Västervik.I Kalmar har vi en onkologiskdagvårdsavdelning, en onkologisk mottagning ochen strålbehandlingsavdelning med två linjäracceleratorer och en dosplanerings-CT. I Västervik finns en onkologisk dagvårdsavdelning. Vi jobbar tillsammans i ett team av sjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och läkare och totalt arbetar drygt 80 medarbetare på Onkologiska kliniken och strålningsfysik. Onkologi är en starkt växande specialitet tack vare att vi kontinuerligt får nya behandlingsmöjligheter för våra patienter. Med detta kan vi bota fler och patienter med obotlig sjukdom lever allt längre. Region Kalmar län satsar fortsatt på cancersjukvården och under 2026 beräknas nybyggnationen stå klar. Förändringen kommer innefatta ytterligare strålkapacitet (totalt 3 acceleratorer) administrativa lokaler, onkologisk dagvårdsavdelning och inte minst lokaler för PET-CT.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/89

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-26
Upplysning om tjänsten

Magnus Lagerlund; Verksamhetschef

0480-448657
Upplysning om tjänsten

Agnes Jarhall, Naturvetarna

0480-38408

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 27 februari 2023 Lämna synpunkter på innehållet