Avdelningschef och Biträdande avdelningschef - Ortopedkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande chefsroll på en klinik präglad av akutverksamhet. Ta chansen att vara med och bygga upp en stabil ledningsfunktion på Ortopedkliniken i Kalmar. Vi söker både en avdelningschef och en biträdande avdelningschef och ni har stor möjlighet att forma och utveckla rollerna tillsammans. På Ortopedkliniken bedrivs högkvalitativ vård som är en av de bästa i Sverige. Ortopedkliniken är en klinisk utbildningsklinik som är mycket attraktiv bland studenterna.

Som avdelningschef har du det samlade ledningsansvaret för avdelningen. Du ansvarar för arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, biträdande avdelningschef, avdelningschefen på mottagningen samt medarbetarna. Du har personalansvar för 20 sjuksköterskor.

Som biträdande avdelningschef har du ett mer verksamhetsnära chefskap och du ansvarar för bemanning och schemaläggning. Du har även ett arbetsmiljöansvar. Som biträdande avdelningschef arbetar du på delegation från avdelningschefen och ersätter vid dennes frånvaro. Du har personalansvar för 29 undersköterskor.

I rollerna som avdelningschef och biträdande avdelningschef är du underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Regionens traineeutbildningen är önskvärt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som avdelningschef ser vi att du har en stark strategisk förmåga, känner dig bekväm med att fatta beslut och är intresserad av problemlösning. Som person är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är det viktigt att du är drivande i samband med förändringar och trivs med att leda förbättringsarbete. Som biträdande avdelningschef ser vi att du har en stark operativ förmåga och handlingskraft till att slutföra dina arbetsuppgifter. Som person är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är det viktigt att du är intresserad av att vara med och påverka beslut.

Vår arbetsplats

Ortopedkliniken på Länssjukhuset i Kalmar är länets största ortopedklinik. Vi har ett länsövergripande ansvar för ryggkirurgi och fotkirurgisk ortopedi. Inom vår verksamhet ligger tyngden på den akuta kirurgin, en verksamhet som pågår dygnet runt. Två tredjedelar av våra vårdplatser är vikta för akut verksamhet. På kliniken arbetar cirka 100 medarbetare tillsammans. Medarbetargruppen består av läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och gipstekniker. Dagligen bedrivs även ett välfungerande samarbete med fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/429

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-16

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Kim Thorsen, Basenhetschef

0480-832 32
Upplysning om tjänsten

Rebecca Hedfors, Vårdförbundet

0480-812 25
Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie Andersson, Kommunal

0480-812 25
Upplysning om tjänsten

Susanna Lindahl, Vision

0480-813 34

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 augusti 2020 Lämna synpunkter på innehållet