Avdelningschef

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Då nuvarande avdelningschef går vidare till nya uppdrag inom vår förvaltning söker vi nu en avdelningschef till Slutenvårdsavdelning 1!

Avdelningschefen har ansvar samt befogenheter gällande personal, ekonomi och arbetsmiljö. På avdelningen arbetar ca 30 medarbetare (kurator, sjuksköterskor, skötare). Det är en stabil arbetsgrupp, med väl inarbetade arbetsrutiner. Som avdelningschef har du tillgång och stöd av en biträdande avdelningschef som arbetar mot hela slutenvården.

Vi flyttar in i nya lokaler under 2021 och har påbörjat arbetet med att i olika projektgrupper förbereda hur vi då ska arbeta för att ha gemensamma processer för alla avdelningarna.

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen för Vuxenpsykiatri Söder. Både inom basenheten och förvaltningen pågår ständigt förbättringsarbete där det finns goda möjligheter att vara med och påverka.

Anställningsform

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet som chef eller har studerat ledarskap.

Som person trivs du med att arbeta med människor. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt. Utvecklingsarbete inspirerar dig och du tar gärna initiativ till nya lösningar som verkar för verksamhetens bästa. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, och du organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri söder består av tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsmottagningar och tre behandlingsenheter (Beroendecentrum (LARO-mottagning), behandlingsenheten Valnötsträdet samt enheten för Psykiatrisk rehabilitering). Totalt arbetar ca 220 medarbetare med olika professionsbakgrund inom basenheten.

Slutenvårdsavdelning 1 är en allmänpsykiatrisk vårdavdelningen med 15 vårdplatser. Här bedömer och utreder vi akuta psykiatriska tillstånd för att utforma behandlingsalternativ.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/204

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ulrika Rosenqvist, verksamhetschef

0480-814 75
Upplysning om tjänsten

Mona Lövmo, avdelningschef

0491-78 25 76
Upplysning om tjänsten

Linda Simonsson, Vårdförbundet

0480- 81853
Upplysning om tjänsten

Mirjam Irengård, Kommunal

0480-81276
Upplysning om tjänsten

Madelen Andersson, Vision

0480-448977

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30