Avdelningschef, Vuxenpsykiatrisk öppenvård

Psykiatriförvaltningen

Välkommen till oss som avdelningschef på psykiatrisk öppenvårdsmottagning Kalmar 1!

Vi erbjuder

Avdelningschefen har ansvar samt befogenheter gällande personal, ekonomi och arbetsmiljö. På enheten arbetar 24 medarbetare (kuratorer, sjuksköterskor, psykologer, medicinska sekreterare). Det är en stabil arbetsgrupp, med hög kompetensnivå. I uppdraget ingår att planera, leda och utveckla befintliga uppdrag och verksamheter. Du har ett nära samarbete med avdelningschefen för öppenvårdsmottagning 2, vilket är en förutsättning för att vi ska bibehålla och utveckla en likvärdig vård för patienterna. Förutom utvecklingsarbete på den egna enheten pågår ett utvecklingsarbete inom basenheten med öka samverkan med slutenvården och gemensamma arbetssätt inom öppenvården. 

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår tillsammans med övriga 6 avdelningschefer i ledningsgruppen för Vuxenpsykiatri Söder. 

Anställningsform

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefsfarenhet är meriterande och vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet från psykiatri.   

Som person är du flexibel och kan lätt anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har en god samarbetsförmåga, och trivs med att arbeta med människor och att arbeta för att driva en verksamhet framåt. Förmågan att hitta nya lösningar är god. Du har ett strategiskt förhållningssätt samt förmåga att se både sammanhang och långsiktighet och du anpassar och prioriterar ditt arbete efter det.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri söder består av tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsmottagningar och tre behandlingsenheter (Beroendecentrum (LARO-mottagning), behandlingsenheten Valnötsträdet samt enheten för Psykiatrisk rehabilitering). Totalt arbetar ca 220 medarbetare med olika professionsbakgrund inom basenheten. Till våren 2022 flyttar vi in i våra nybyggda lokaler vid Länssjukhuset!

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/614

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-22

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ulrika Rosenqvist, verksamhetschef

0480-814 75
Upplysning om tjänsten

Carina Theandersson, avdelningschef

0480-847 46
Upplysning om tjänsten

Mona Lövmo, avdelningschef

0491-78 25 76
Upplysning om tjänsten

Mirjam Irengård, Kommunal

0480-812 76
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480-44 88 81
Upplysning om tjänsten

Lillemor Dautovski, Vision

0480-817 26

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet