Avdelningschef Vuxenpsykiatrisk öppenvård, Psykrehab och Resursen

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vuxenpsykiatrin Norr/Rättspsyk är inne i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu en avdelningschef som vill medverka i den utvecklingen!

Uppdraget som avdelningschef för Psykrehab och Resursen innebär personalansvar för totalt ca 25 medarbetare. På Psykrehab, som är en av de två psykiatriska mottagningar i Västervik, är du chef över psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare. Patientmålgruppen är patienter 18 år och äldre med neuropsykiatrisk problematik och psykosproblematik som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser. I chefsuppdraget ingår också Resursen, som är ett team med medicinska sekreterare, psykologer och verksamhetsutvecklare som har uppdrag inom både heldygnsvård och öppenvård.

Som avdelningschef planerar, leder och utvecklar du verksamheten i samarbete med övriga medarbetare och du har såväl ansvar som befogenheter gällande personal, ekonomi och arbetsmiljö. Avdelningschefen är direkt underställd verksamhetschefen och ingår tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen/chefsgruppen för Vuxenpsykiatri Norr/Rättspsykiatrin. Förutom nära samarbete med chefskollegor finns hr-konsult, lönekonsult, controller och verksamhetsutvecklare som bra stöd.

Vi erbjuder interna ledarskapsutbildningar som samtliga avdelningschefer genomgår.

Vi söker

Du har högskolexamen inom hälso- och sjukvård. Utbildning och erfarenhet inom ledarskap, organisation och administration är liksom tidigare psykiatrisk erfarenhet meriterande för tjänsten.

Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har god förmåga att skapa delaktighet och engagemang i personalgruppen. Det är också viktigt att du främjar medarbetarnas och enhetens kompetensutveckling.

Anställningsform

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri norr/Rättspsykiatrin har ca 200 medarbetare och består av heldygnsvård och rättspsykiatri samt öppenvård i Västervik och Vimmerby.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/499

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-20

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Christian Jansson, verksamhetschef

0706710840

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 21 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet