Avdelningschef, Vuxenpsykiatrisk öppenvård Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi utökar nu vårt chefsteam inom vuxenpsykiatrin i Kalmar med ytterligare en tjänst inom öppenvården.

Vi erbjuder

Som avdelningschef har du ansvar samt befogenheter gällande personal, ekonomi och arbetsmiljö och är direkt underställd verksamhetschefen. Uppdraget innebär att tillsammans med övriga öppenvårdschefer leda vår öppenvård framåt. Vi är just nu inne i ett utvecklingsarbete där vi ser över chefsuppdragen vilket innebär att vi dagsläget inte har en helt färdig uppdragsbeskrivning. Vår vision är att leda öppenvården utifrån ett gemensamt förhållningssätt. Vi erbjuder just dig att ha möjlighet till att medverka i detta förändringsarbete.

I uppdraget ingår att planera, leda och utveckla befintliga uppdrag och verksamheter. Du har ett nära samarbete med övriga avdelningschefer, vilket är en förutsättning för att vi ska bibehålla och utveckla en likvärdig vård för patienterna. Förutom utvecklingsarbete inom öppenvården för gemensamma arbetssätt så pågår ett utvecklingsarbete inom basenheten för en sammanhållen vårdkedja mellan slutenvård och öppenvård. 

Anställningsform

Chefsuppdraget är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Du har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefsfarenhet är meriterande och vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet från psykiatri.   

Vi vill att du som söker är nyfiken, kreativ, flexibel och gilla att samarbeta. Du behöver ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer samt arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri söder består av tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsmottagningar och tre behandlingsenheter (Beroendecentrum (LARO-mottagning), behandlingsenheten Valnötsträdet samt enheten för Psykiatrisk rehabilitering). Totalt arbetar ca 220 medarbetare med olika professionsbakgrund inom basenheten. Till våren 2022 flyttar vi in i våra nybyggda lokaler vid Länssjukhuset.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/19

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-02-16
Upplysning om tjänsten

Ulrika Rosenqvist, Verksamhetschef

0480-814 75
Upplysning om tjänsten

Maija Andersson, Läkarförbundet

072-504 80 79
Upplysning om tjänsten

Olivia Palmqvist, Vision

0480-814 93
Upplysning om tjänsten

Johanna Kappel, Vårdförbundet

0480-847 80

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet