Avdelningschef till Vimmerby HC

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en mångkulturell arbetsplats där du får möjlighet att vara en del i att ta Vimmerby hälsocentral och primärvården vidare i utvecklingen till Nära Vård. Vi trivs tillsammans och känner stort engagemang för det vi gör och har under pandemin hittat kreativa lösningar på de utmaningar och förändrade uppdrag som blivit vår vardag.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • tillsammans med verksamhetschef och medarbetare på hälsocentralen utveckla verksamheten i den riktning som beslutas av förvaltning och politisk ledning.
  • tillsammans med verksamhetschefen ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet samt vårdutvecklaruppdraget i organisationen.
  • arbeta med personaladministration på lokal nivå.
  • samverkan och samordning med andra enheter såväl internt som externt.
  • ansvara och verka för en god arbetsmiljö.
  • personalens kompetens upprätthålls genom adekvata vidareutbildningsinsatser.

Chefskapet är tidsbegränsat och uppgår till 100 %. Vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen inom ditt yrke. B-körkort är ett krav då det ingår resor under arbetet.

Vi söker

Vi söker dig som vill leda, motivera och skapa engagemang samt delaktighet för att effektivt nå de gemensamma målen. Du ska vara en förebild och agera konsekvent. 

Vi vill att du ska ha ett tydligt chefskap och ett utvecklande ledarskap som kännetecknas av tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Öppenhet, kunnighet och engagemang är viktiga grundstenar för ditt ledarskap.

I rollen som avdelningschef på Vimmerby hälsocentral har du ett tätt samarbete med verksamhetschefen vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga och öppen kommunikation samtidigt som du tar eget ansvar för att strukturerar och driva processer. Som person är du stabil och klarar av att hantera stressituationer på ett adekvat sätt och visar gott omdöme när det behöver göras avvägningar, prioriteringar och fattas beslut.

Du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller beteendevetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Chefs/ledarerfarenhet eller genomgång av utbildning i ledarskap alternativt annan likvärdig erfarenhet är meriterande.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården.

Vår arbetsplats

Vi är regionens största hälsocentral med ca 15 500 listade patienter som kan träffa specialister i allmänmedicin, ST-läkare, AT-läkare, utbildningsläkare, psykologer och kuratorer, fotvårdsterapeut, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinsk analytiker samt medicinska sekreterare. Du kommer även möta en rad resurs- och stödfunktioner som behövs för att vi ska kunna driva verksamheten på det bra sätt.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-02-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Camilla Ljungdahl

0492-175 30
Upplysning om tjänsten

Louise Blomberg, Vision vxl 0480-840 00

Maud Abenius Svensson, Vårdförbundet,vxl0480-84000
Upplysning om tjänsten

Ewa Davidsson, Kommunal vxl 0480-840 00

Martina Sundberg, Psykologförbundet, 0490-87917

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 februari 2021 Lämna synpunkter på innehållet