Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Avdelningschef Stora Trädgårdsgatan hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på vår arbetsplats där du får möjlighet att vara en del i att ta Stora Trädgårdsgatans hälsocentral och primärvården vidare i utvecklingen både lokalt på enheten, inom förvaltningen och i omställningen till Nära Vård. Vi trivs tillsammans och känner stort engagemang för det vi gör.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att tillsammans med verksamhetschef och medarbetare på hälsocentralen utveckla verksamheten i den riktning som beslutas på enheten, av förvaltning och politisk ledning.

Tillsammans med verksamhetschefen ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet för att skapa en god och tillgänglig vård för våra invånare. Arbeta med personaladministration på lokal nivå där personalansvar är en del av uppdraget. Samverkan och samordning med andra enheter såväl internt som externt. Ansvara och verka för en god arbetsmiljö där vi värdesätter trivsel på arbetsplatsen. Ta tillvara på personalens kompetens och att den upprätthålls genom adekvata vidareutbildningsinsatser.

Chefskapet är tidsbegränsat men du erbjuds tillsvidareanställning i organisationen inom ditt yrke. Chefskapet innebär att du arbetar minst 50 % av din tjänst som avdelningschef, övrig tid arbetar du i din grundprofession som sjukvårdsutbildad på enheten.

B-körkort är ett krav då det ingår resor i arbetet.

Vi söker

Vi söker dig som vill leda, motivera och skapa engagemang samt delaktighet för att effektivt nå de gemensamma målen. Du ska vara en förebild och agera konsekvent. 

I rollen som avdelningschef på Stora Trädgårdsgatans hälsocentral har du ett tätt samarbete med verksamhetschefen vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga och öppen kommunikation samtidigt som du tar eget ansvar för att strukturera och driva processer. Som person är du stabil och klarar av att hantera stressituationer på ett adekvat sätt och visar gott omdöme när det behöver göras avvägningar, prioriteringar och fattas beslut.

Vi vill att du ska ha ett tydligt chefskap och ett utvecklande ledarskap som kännetecknas av tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Öppenhet, kunnighet och engagemang är viktiga grundstenar för ditt ledarskap.

Du är sjukvårdsutbildad och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som chef eller i ledande position alternativt ledarskapsutbildning.

Vår arbetsplats

Vi är en hälsocentral med ca 9600 listade patienter som kan träffa specialister i allmänmedicin, ST-läkare, AT-läkare, utbildningsläkare, psykologer, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor samt medicinska sekreterare. Du kommer även möta en rad resurs- och stödfunktioner som behövs för att vi ska kunna driva verksamheten på ett bra sätt.

Du erbjuds vidareutbildning inom ledarskap i förvaltningens regi. Dels genom primärvårdsförvaltningens chefsakademi. Du erbjuds även utbildning i Utvecklande ledarskap.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/683

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-15
Upplysning om tjänsten

Daniel Johansson, Verksamhetschef

0490-86221
Upplysning om tjänsten

Marcus Svensson, Vårdförbundet

0490-87498
Upplysning om tjänsten

Åse Vestergren, Kommunal

0490-87906
Upplysning om tjänsten

Kristina Ritzman Hilmersson, Vision

0490-86052
Upplysning om tjänsten

Maria Liliequist, Läkarförbundet

0490-86945
Upplysning om tjänsten

Anna-Öberg Johansson, Akademikerförbundet SSR

0490-87250

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30