Avdelningschef Ortopedkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utvecklande roll som avdelningschef på Ortopedkliniken där den högkvalitativa vården som bedrivs är en av de bästa i Sverige. Kliniken lägger stor vikt vid att bygga ett team runt elektiva och akuta ortopedpatienter. Ortopeden har en viktig samverkan med exempelvis primärvårdsförvaltningen, akutkliniken, radiologiska kliniken och anestesikliniken. Du kommer spela en viktig roll för att kliniken ska bibehålla sina goda medicinska resultat och medarbetarnas arbetsglädje i kombination med att erbjuda god vård. När det gäller det operativa arbetet som avdelningschef så växeldrar du tillsammans med din chefskollega, som är biträdande avdelningschef, där ni hjälps åt med till exempel bemanning och schemaläggning.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i ledningsgruppen, samt har ett nära samarbete med verksamhetschef och biträdande avdelningschef på avdelningen och avdelningschefen på mottagningen. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare som är sjuksköterskor och undersköterskor.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering kan löpande intervjuer bli aktuellt. 

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi vill gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildningen är önskvärt.

Som person är du en stabil och trygg ledare med handlingskraft. Vi vill att du har en positiv grundsyn och lägger stor vikt vid kundfokus. Du är intresserad av problemlösning och har en god förmåga att planera ditt arbete och att prioritera vid behov. I rollen behöver du vara duktig på att samarbeta, skapa teamkänsla och se till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ortopedkliniken på Länssjukhuset i Kalmar är länets största ortopedklinik. Vi har ett länsövergripande ansvar för ryggkirurgi och högspecialiserad fotkirurgisk ortopedi. På kliniken arbetar tillsammans cirka 100 medarbetare bestående av läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och gipstekniker. Dagligen bedrivs även ett välfungerande samarbete med fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Ortopedkliniken arbetar med alla typer av ortopediska skador dygnet runt. Ortopedkliniken i Kalmar är en utbildningsavdelning vilket innebär att en stor och viktig del av arbetet handlar om handledning av studenter. Vi handleder sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och läkare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1112

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-16
Upplysning om tjänsten

Rebecca Nobin, Verksamhetschef

0480-815 60
Upplysning om tjänsten

Rebecca Hedfors, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Jessica Näslund, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet