Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Avdelningschef Medicinkliniken

Avdelningschef Medicinkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som avdelningschef på Medicinkliniken. Verksamheten bedrivs i teamarbete med stort fokus på patientcentrerad vård. Här vårdas patienter inom hematologi, stroke/neurologi, gastroenterologi samt lungmedicin. På avdelningen finns även Hematologens dagsjukvård samt Syrgasmottagning. I rollen är det viktigt med samverkan mellan alla yrkesgrupper och flera andra verksamheter på sjukhuset eftersom många medicinska specialiteter berörs på avdelningen.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, avdelningschefer och medarbetare. Du är underställd verksamhetschefen och har ett nära samarbete med de andra sex avdelningscheferna inom medicinkliniken. I rollen har du nära samarbete med biträdande avdelningschef och klinikassistent på avdelningen. Du har personalansvar för cirka 30 medarbetare vilka är sjuksköterskor och medicinska sekreterare.  

Ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap är centralt i enlighet med Region Kalmar läns ledarskapsstrategi. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Vi vill att du har analytisk förmåga, identifierar behov i verksamheten och gärna leder förändringsarbeten. Du kan fatta självständiga beslut, tar tag i problem och planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Medicinkliniken har i första hand ett akut- och specialistsjukvårdsuppdrag. I samverkan med andra kliniker erbjuder vi medborgarna en god och säker vård. Kliniken erbjuder komplett internmedicinsk verksamhet med avancerad sjukvård inom såväl öppen- som slutenvård. Medicinkliniken innefattar följande områden; diabetes- och endokrinologi, hematologi, kardiologi, lungmedicin, mag/tarmmedicin, neurologi och stroke, njurmedicin/dialys samt reumatologi.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/633

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-09-27
Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve, Verksamhetschef

0480-81633
Upplysning om tjänsten

Tove Jonsson, Vision

0480-81319

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30