Avdelningschef– Klinisk kemi och transfusionsmedicin Västervik

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande och stimulerande tjänst på klinisk kemi och transfusionsmedicin på Västerviks sjukhus. I rollen som avdelningschef leder du den dagliga verksamheten och driften. Verksamheten är ackrediterad och är en del av Diagnostiskt centrum. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Verksamheten arbetar efter en positiv värdegrund med mål, mått och aktiviteter enligt standardmodell och mycket fokus riktas mot avvikelsehantering som signalerar och initierar till aktiviteter kring ständiga förbättringar.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp som består av kompetenta medarbetare med befattningar som basenhetschef, avdelningschef, kvalitetssamordnare, läkare, IT-samordnare och blodcentralssamordnare. Du kommer att ha tät kontakt med motsvarande avdelningschef för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar respektive Oskarshamn. Cheferna inom diagnostiskt centrum arbetar i team och du kommer ha interaktion med övriga avdelningschefer inom verksamheten. Vidare deltar du i diverse mötesforum på Västerviks sjukhus och Länssjukhuset i Kalmar. I din roll ingår personalansvar för cirka 35 engagerade medarbetare inom olika yrkeskategorier där majoriteten är biomedicinska analytiker. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig med högskoleutbildning som biomedicinsk analytiker eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser lämplig, gärna inom hälso- och sjukvård eller med naturvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet samt ledande befattning med personalansvar.

Vi söker dig som är lyhörd och reflekterande och är trygg med att fatta beslut. Du är en ledare som tycker om att arbeta både självständigt och teamfokuserat. Vidare sätter du dina medarbetare och arbetsmiljön i fokus. Du är duktig på att bygga relationer och kan hantera många olika typer av människor och är inte rädd för att ta tag i problem eller hantera konflikter. Det är viktigt att du är organiserad i ditt arbetssätt och van vid att arbeta med deadlines. Som person är du lösningsorienterad i pågående och kommande utvecklings- och förändringsprocesser och vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Du har lätt att få med dig dina medarbetare, är tydlig och följer upp fattade beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Västervik är ett av tre laboratorier inom basenheten klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har hög ambition för vidareutbildning och personalutveckling. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet i utbildningen av biomedicinska analytiker och vi har läkarutbildning i samarbete med Linköpings universitet. Hos oss kommer du att finna ett modernt, ackrediterat laboratorium med hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/448

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-16

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Linda Olofsson, Basenhetschef

0480-810 49
Upplysning om tjänsten

Tora Elfversson Dahlström, Vårdförbundet

0480-83138
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-81441
Upplysning om tjänsten

Stefan Polteg, Vision 0480-426661

Johanna Eriksson, SACO 0480-81441

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 augusti 2020 Lämna synpunkter på innehållet