Avdelningschef, klinisk kemi och transfusionsmedicin Kalmar

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Vi söker nu avdelningschef till Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar. Vi erbjuder dig ett utmanande och stimulerande delat ledarskap på klinisk kemi och transfusionsmedicin på Länssjukhuset i Kalmar. I rollen som avdelningschef leder du den dagliga verksamheten och driften tillsammans med din avdelningschefskollega. Verksamheten är ackrediterad och är en del av Diagnostiskt centrum. Som avdelningschefer ansvarar ni för avdelningens arbetsmiljö och ni förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Verksamheten arbetar efter en positiv värdegrund med mål, mått och aktiviteter enligt standardmodell och mycket fokus riktas mot avvikelsehantering som signalerar och initierar till aktiviteter kring ständiga förbättringar.

Som avdelningschef ingår du i klinikens ledningsgrupp som består av kompetenta medarbetare med befattningar som basenhetschef, avdelningschef, sjukhuskemist, kvalitetssamordnare, läkare, it-samordnare och blodcentralssamordnare. Ni kommer att vara två avdelningschefer som arbetar tillsammans i Kalmar och ni kommer ha tät kontakt med motsvarande avdelningschefer för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Oskarshamn respektive Västervik. Även cheferna inom diagnostiskt centrum arbetar i team och du kommer ha interaktion med övriga avdelningschefer inom verksamheten. Vidare deltar du i diverse mötesforum på Länssjukhuset i Kalmar. I din roll ingår personalansvar för cirka 25 engagerade medarbetare inom olika yrkeskategorier där majoriteten är biomedicinska analytiker.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig med högskoleutbildning som biomedicinsk analytiker eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser lämplig, gärna inom hälso- och sjukvård eller med naturvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet samt ledande befattning med personalansvar.

Vi söker dig som är lyhörd och reflekterande och är trygg med att fatta beslut. Du är en ledare som arbetar teamfokuserat och bryr dig om dina medarbetare och arbetsmiljön. Du är duktig på att bygga relationer och kan hantera många olika typer av människor och är inte rädd för att ta tag i problem eller hantera konflikter. Det är viktigt att du är organiserad i ditt arbetssätt och van vid att arbeta med deadlines. Som person är du lösningsorienterad i pågående och kommande utvecklings- och förändringsprocesser och vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Du har lätt att få med dig dina medarbetare, är tydlig och följer upp fattade beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar är ett av tre laboratorier inom basenheten klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har hög ambition för vidareutbildning och personalutveckling. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet i utbildningen av biomedicinska analytiker och vi har läkarutbildning i samarbete med Linköpings universitet. Hos oss kommer du att finna ett modernt, ackrediterat laboratorium med hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/301

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-14
Upplysning om tjänsten

Linda Olofsson, basenhetschef

0480-810 49
Upplysning om tjänsten

Gerd Bergström, Vision

0480-84633
Upplysning om tjänsten

Ingela Sagermark, Kommunal

0491-782332
Upplysning om tjänsten

Ida Svensson, Vårdförbundet

0480-81126
Upplysning om tjänsten

Kim Norell, SACO

0480-81046

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 10 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet