Avdelningschef Kirurgmottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en betydelsefull tjänst som avdelningschef på Kirurgklinikens mottagningsverksamhet i Kalmar. Du ansvarar för att leda och koordinera tre enheter, vilka är endoskopienheten (gastroskopi, koloskopi, ERCP, PEG), kirurgmottagningen (mottagningar inom nedre och övre bukkirurgi, bröstkirurgi, kärlkirurgi, endokrinkirurgi, chirurgia minor) samt urologmottagningen.

Tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare kommer du att spela en viktig roll för att vidareutveckla processer, följa den medicintekniska utvecklingen och driva tillgänglighetsarbete inom kirurgi, urologi och endoskopi. Arbetet bedrivs i team med patienten i centrum med målsättningen att ha en god kvalitet med en hög kompetens i varje möte. Ansvaret för endoskopienheten inkluderar samverkan med anestesikliniken och medicinkliniken.

Som avdelningschef ansvarar du för enheternas arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i ledningsgruppen samt har ett nära samarbete med de andra fem avdelningscheferna inom kliniken. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för drygt 30 medarbetare som arbetar som sjuksköterska, specialistsjuksköterska, endoskopist, cystoskopist och undersköterska.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Vi ser det som en fördel om du tidigare har arbetat inom kirurgi, anestesi och/eller operation. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du en positiv och drivande ledare som är rak och tydlig. Vi vill att du är utvecklingsinriktad och är intresserad av problemlösning och du leder gärna förändringsarbete. Du kan fatta självständiga beslut och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vidare har du en förmåga att skapa goda relationer och lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken Kalmar-Oskarshamn bedriver en bred verksamhet indelad på övre respektive nedre bukkirurgi, kärl, bröst, endokrin, urologi samt kirurgisk akutvård. Totalt arbetar drygt 200 personer på kliniken. I Kalmar förläggs avancerad kirurgi och akutsjukvård och i Oskarshamn elektiv verksamhet som normalt inte förväntas kräva intensivvård.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/405

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-22
Upplysning om tjänsten

Jeanette Assarsson, Verksamhetschef

0480-81464
Upplysning om tjänsten

Carina Rydholm, Kommunal

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30