Avdelningschef Geriatriska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som avdelningschef på Geriatriska kliniken med många kontaktytor där du blir en del av en plattform med utmanande och intressanta situationer där du i din roll ställs inför olika typer av problemlösning. Du ansvarar för avdelning 32 A som är en egen avdelning med två vårdlag. Verksamheten bedriver akutgeriatrisk vård och övervägande del av patienterna går under benämningen de mest sköra äldre. Geriatriska kliniken bedrivs i team med patienten i centrum där du som chef coachar denna målbild. Klinikens arbete med teambaserat arbetssätt handlar bland annat om vikten av att samarbeta och ta tillvara på varandras yrkesroller och kompetenser. Du kommer att spela en viktig roll i arbetet med att stimulera den fortsatta utvecklingen.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i ledningsgruppen, samt har ett nära samarbete med de andra tre avdelningscheferna inom kliniken. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för cirka 35 medarbetare fördelat på sjuksköterskor och undersköterskor.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du en trygg och nyfiken ledare som är rak, tydlig och orädd. Du har en positiv grundsyn och lägger stor vikt vid kundfokus. Du är drivande och har god förmåga att fatta självständiga beslut eller vara kravställande då det behövs. Vidare är du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Dessutom är du intresserad av att lösa komplexa problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Geriatriska kliniken består av mottagning (minnesmottagning, strump- och ödemmottagning) två avdelningar med 14 vårdplatser vardera, för akutgeriatrik, ett geriatriskt rådgivningsteam och en specialiserad vårdenhet för palliativ medicin (EPM). Den består av en vårdavdelning med 10 vårdplatser, lasarettsansluten hemsjukvård LAH och rådgivningsteam för palliativ vård. Vi är en arbetsplats som gillar att förändra vår verksamhet till det bättre, testa, utvärdera och införa. Vi är en klinisk undervisningsavdelning och tar stort utbildningsansvar för våra läkarstudenter. Vi strävar efter att se och utveckla det friska hos de mest sköra äldre. Vi vill erbjuda ett geriatriskt team till alla som behöver det och en trygg vård.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1119

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-30
Upplysning om tjänsten

Arne Sjöberg, Verksamhetschef

0480-812 75
Upplysning om tjänsten

Ann-Britt Fagerlund, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Patricia Andersen, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 28 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet