Avdelningschef Förlossning

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och utmanade roll som avdelningschef på Kvinnokliniken, förlossningen. Arbetsplatsen kännetecknas av dygnetruntverksamhet och har kompetenta, kunniga och trygga medarbetare. Varje år genomförs cirka 1 650 förlossningar och förlöser från graviditetsvecka 30. Från och med nästa år kommer en gravida-mottagning att finnas tillgänglig där gravida från vecka 41 och andra polikliniska patienter kommer tas om hand. Koordinator finns på förlossningen dagtid och vi verkar för koordinator dygnet runt. Samverkan med de övriga verksamheterna inom Kvinnokliniken såsom mödrahälsovården, BB, gynekologi, specialist mödrahälsovård/ultraljudsmottagning och BB-mottagning är viktig. Kvinnokliniken har sedan många år ett processinriktat arbetssätt. Du kommer spela en central roll i det positiva utvecklingsarbetet.

Som avdelningschef ansvarar du för enheternas arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i ledningsgruppen, samt har ett nära samarbete med verksamhetschef och de andra tre avdelningscheferna inom kliniken. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för cirka 40 medarbetare som är barnmorskor och undersköterskor. Det finns vårdutvecklare på förlossningen och bemanningsassistent för hela kliniken som stöd i chefskapet.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke, det är meriterande att vara barnmorska. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt. Det är viktigt att du har god förmåga att lära dig nya IT-system.

Som person är du en trygg ledare som är rak och tydlig. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du har god planeringsförmåga, är resultatorienterad och inte rädd för att fatta beslut. Vidare är det viktigt att du tycker om problemlösning och är drivande i samband med förändringar och trivs med att leda förbättringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken består av tre delar; Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi. Kvinnokliniken arbetar med mödravård, förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård/ultraljud och uroterapi. På Förlossning/ BB vårdas mammor och barn i samband med förlossning samt gravida kvinnor med graviditetskomplikationer from graviditetsvecka 22. Förlossning och BB ligger tillsammans och vi arbetar gemensamt för att kunna erbjuda den bästa vården. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar under graviditet samt sköter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer upp till och med graviditetsvecka 21+6. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsmottagningsverksamhet.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1094

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-23
Upplysning om tjänsten

Ann-Marie Berglund, Verksamhetschef

0480-44 82 70
Upplysning om tjänsten

Kristina Ekstrand, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Anna Vinsell, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Helen Bengtsson, SRAT

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30