Avdelningschef Esplanadens Hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Dig en spännande roll som avdelningschef på Esplanadens hälsocentral. Tillsammans med dina medarbetare kommer du arbeta för att behålla och utveckla kvaliteten i vården, arbeta med utvecklingen av Nära Vård samt skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö, ett gott ledarskap och medarbetarskap.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • tillsammans med verksamhetschef och medarbetare på hälsocentralen, utveckla verksamheten i den riktning som beslutas av förvaltning och politisk ledning.
  • tillsammans med verksamhetschef ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet samt vårdutvecklaruppdraget i organisationen.
  • samverka och samordna med andra enheter, såväl internt som externt.
  • ansvara och verka för en god arbetsmiljö.
  • ha personalansvar för 38 medarbetare som är sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och psykologer/kuratorer.

Chefskapet är tidsbegränsat och uppgår till 100 % där upp till 25 % fördelas som sjuksköterska. Vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen inom ditt yrke.

Vi söker

Dig som har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Chefs/ledarerfarenhet och utbildning inom ledarskap är ett krav. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården.

I rollen som avdelningschef på Esplanadens hälsocentral har du ett nära samarbete med verksamhetschefen vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga och öppen kommunikation. Vidare har du förmågan att leda, motivera och ge andra de befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Du ska vara en förebild och vi vill att du ska ha ett tydligt chefskap där du tar eget ansvar för att strukturera och driva processer.

Som person är du trygg och då Primärvården ständigt står inför nya utmaningar är det viktigt att du är nyfiken, klarar av att hantera stressituationer och har förmågan att möta och hantera förändringar.

Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Öppenhet, kunnighet och engagemang är viktiga grundstenar för ditt ledarskap.

Vår arbetsplats

Esplanadens hälsocentral är Västerviks största hälsocentral med en mångfacetterad personal med bred kompetens. Här accepterar vi varandras olikheter och ser dessa som en styrka i vår arbetsgrupp. Vi är måna om att ha en god arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och stolta över att vi tillsammans gör vårt bästa för patienterna vi dagligen möter. Vi har förmånen att ha en god bemanning och tillgänglighet. Det bidrar ytterligare till en bra arbetsmiljö.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/931

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 % varav 75 % chefsskap

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-12-09
Upplysning om tjänsten

Christina Pettersson, verksamhetschef

0490-870 54
Upplysning om tjänsten

Ingrid Backne Hansson, Vårdförbundet

0490-874 90
Upplysning om tjänsten

Melinda Johnsen, Kommunal

0490-870 31

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 10 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet