Avdelningschef Centraloperation

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i en högspecialiserad verksamhet. Verksamheten bedrivs dygnet runt med elektiv och akut verksamhet. Som avdelningschef förväntas du leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. I din roll ingår personal- och arbetsmiljöansvar för cirka 40 medarbetare som är specialistutbildade sjuksköterskor, undersköterskor och steriltekniker samt medicinska sekreterare. Medarbetarna har hög kompetens och tar stort eget ansvar. Uppdraget innebär ett delat ledarskap för centraloperations medarbetare tillsammans med två andra avdelningschefer. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och har en tät kontakt med verksamhetschef och övriga avdelningschefer.

Vi strävar efter ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning och skapar delaktighet genom att befinna sig nära verksamheten. Du är aktiv i samverkansmöten med övriga verksamheter på sjukhuset. Stödfunktioner finns i form av exempelvis koordinatorer, personalplanering, ekonomi och produktionsplanering.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering kan löpande intervjuer bli aktuellt. 

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi vill gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning och/eller annan ledarskapsutbildning är önskvärt. Erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete inom såväl process som grupputveckling är meriterande.

Som person är du lösningsorienterad, drivande, tydlig och har en förmåga att skapa ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten. Vidare skapar du goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Anestesi- och intensivvårdskliniken har cirka 220 medarbetare. På operationsavdelningen genomförs årligen cirka 7 500 anestesier och på intensivvårdsavdelningen vårdas cirka 600 intensivvårdspatienter per år. Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Anestesi- och Intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets operationsavdelning, uppvakningsavdelning, intensivvårdsavdelning och steriltekniska enhet. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1111

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-23
Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo, verksamhetschef

0480-811 24
Upplysning om tjänsten

Maria Wahlberg, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Charlotte Carlsson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Matilda Hammarström, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 24 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet