Avdelningschef BUP Akutavdelning, Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vill du vara med att leda och utveckla barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kalmar län? Då kan vi erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete som avdelningschef på BUP:s akutavdelning.

Tillsammans med dina medarbetare kommer du arbeta för att behålla och utveckla kvaliteten i vården samt skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö, ett gott ledarskap och medarbetarskap. Du kommer att ha ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt följa upp mål och resultat. Du ingår i Ledningsgruppen för BUP Kalmar län där ni tillsammans definierar och utvecklar BUP:s övergripande uppdrag.

Som avdelningschef företräder du såväl den egna verksamheten, som Barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar län. BUP befinner sig just nu i en förändring. En ökning av den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar har under de senaste åren inneburit ett stort söktryck, såväl i Kalmar län som i hela landet. Därför pågår nu ett förändrings- och förbättringsarbete för att minska väntetider och öka kvaliteten på de insatser som görs. Du kommer att bli delaktig i arbetet på länsnivå samt drivande för det som gäller din egen verksamhet.

Som chef inom Region Kalmar län erbjuds du utbildningar samt olika nätverk och forum som stärker och utvecklar dig i ditt ledarskap. HR-konsult, controller, verksamhetsutvecklare och kommunikatör finns kopplade till enheten och stöttar dig konsultativt med de frågor du ställs inför. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade och du erbjuds en tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Vi söker

Du som söker har högskoleutbildning som är relevant för verksamhetsområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete samt ett stort intresse för att utveckla ditt ledarskap. Har du erfarenhet av arbete i ledande ställning är det en fördel.

Du är en ansvarstagande person med stort intresse för att se dina medarbetare växa och utvecklas. Ditt engagemang och din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat och hög delaktighet där alla samarbetar för bästa vårdkvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav. Utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister krävs för att bli aktuell för tjänsten.

Vår arbetsplats

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kalmar län har mottagningar i Kalmar, Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Akutavdelningen som är länsövergripande har fyra vårdplatser. Till barn- och ungdomspsykiatrin hör även Anorexi- och bulimicenter som finns i Kalmar och Västervik.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/234

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-10

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sanna Karlsson, Basenhetschef

0480-899 46
Upplysning om tjänsten

Cecilia Nordén, Vårdförbundet

073-687 24 56
Upplysning om tjänsten

Annika Simonsson, Kommunal

070-633 23 45
Upplysning om tjänsten

Jenny Sylvan, SACO

070-684 26 53
Upplysning om tjänsten

Danuta Demel-Gliszczynska, Läkarförbundet

0480-44 84 84
Upplysning om tjänsten

Ingela Rosén, Vision

073-034 94 98

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 maj 2020 Lämna synpunkter på innehållet