Avdelningschef Bemanningsenheten

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Till Bemanningsenheten på Västerviks sjukhus söker vi nu en avdelningschef. Bemanningsenheten tillhandahåller medarbetare för enstaka arbetspass vid korttidsfrånvaro främst till Västerviks sjukhus, men även till primärvården och psykiatrin. För närvarande finns undersköterskor och medicinska sekreterare samt bemanningsassistent anställda vid enheten.

Rollen som avdelningschef innebär att du leder och fördelar arbetet på enheten, har ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt följer upp mål och resultat. Som avdelningschef för Bemanningsenheten förväntas man ha en nära dialog med beställarna och med stort engagemang sträva efter att möta beställarnas behov och förväntningar. Du har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och sjukhusledningen.

Som chef hos oss får du tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. HR, controller och verksamhetsutvecklare finns kopplade till enheten och stöttar dig konsultativt med de frågor du ställs inför. 

Kompetensen hos våra chefer och ledare är av avgörande betydelse för resultaten och fortlöpande kompetensutveckling planeras efter verksamhetens behov. Vi erbjuder en rad interna chefsutbildningar.

Vi söker

Vi söker dig som vilar ditt chefskap på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Vi vill att du ska ha ett tydligt ledarskap som kännetecknas av en tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. I vår organisation är öppenhet, kunnighet och engagemang viktiga grundstenar.

Till denna tjänst söker vi en chef med god förmåga att motivera, främja och utveckla medarbetarnas idéer och ge dem den information, trygghet och det stöd som de behöver. Detta förutsätter att du har en god självkännedom och drar lärdom av dina erfarenheter och feedback från omgivningen. 

I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du är drivande och vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. Då du kommer ha många olika kontakter i din roll är det viktigt att du är kommunikativ och att du förstår vikten av att skapa goda relationer. 

Chefstjänsten kommer att vara kombinerad med kliniskt arbete på halvtid. Till den här tjänsten söker vi dig som har en avslutad utbildning inom hälso- och sjukvård eller liknande och minst några års erfarenhet av arbete inom sjukvård.

Vår arbetsplats

Bemanningsenheten är Region Kalmar Läns interna bemanningsenhet som täcker upp med kvalificerad och flexibel personal vid arbetstoppar och korttidsfrånvaro på avdelningar, mottagningar och hälsocentraler. I vårt gäng ingår både undersköterskor och medicinska sekreterare. När du jobbar hos oss får du det bästa av två världar, en egen arbetsplats i form av bemanningsenheten men samtidigt har du också hela sjukhuset som din arbetsplats. Det ger dig många fina kollegor och ett brett kontaktnät. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/377

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-22
Upplysning om tjänsten

Marie Törnlöf, basenhetschef

0490-86077
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, kommunal

0490-86230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30