Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Avdelningschef BB, förlossning, gynavdelning

Avdelningschef BB, förlossning, gynavdelning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vill du leda och utveckla en verksamhet som består av kompetenta, kunniga och trygga medarbetare som vill utveckla verksamheten på Kvinnokliniken i Västervik?
Vi är ett härligt gäng som består av sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och läkare. Ditt uppdrag innebär att du i nära samarbete med din  avdelningschefskollega ansvarar för att verksamheten fungerar. Du har personal-, ekonomi och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare och är en naturlig del av klinikens ledningsgrupp som innebär ett tätt samarbete med både klinikens verksamhetschef och din avdelningschefskollega. I uppdraget är det särskilt viktigt att värna om och skapa förutsättningar för samarbete mellan avdelningar och professioner på den egna kliniken liksom utveckling av medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och medverka till en god arbetsmiljö. Du samverkar med sjukhusets övriga kliniker utifrån behov. 

I Region Kalmar län har vi valt att både arbeta med och utbilda våra chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare, du kan läsa mer här Dina möjligheter som chef och ledare i region Kalmar län: Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla verksamheten för patienternas och verksamhetens bästa på ett kreativt sätt. För att komplettera gruppen är du är legitimerad barnmorska samt har tidigare chefserfarenhet, gärna från den egna verksamheten. Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap där samarbete är av största vikt. Som ledare tar du ansvar för att stödja på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Som person har du god självinsikt och förmåga att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har förmåga att tänka strategiskt, ser på sakers långsiktiga betydelse och kan samtidigt agera beslutsamt trots begränsad information eller svåra omständigheter. Vi tror att du är både strukturerad och tydlig.  Det är meriterande om du deltagit regionens trainee program. B-körkort är önskvärt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken i Västervik och Mödrahälsovården i norra Kalmar län verkar genom att bedriva en
välfungerande hälso- och sjukvård inom kvinnosjukvård, mödrahälsovård och förlossning. Kliniken
omfattar gynekologisk mottagning med dagvård samt operations-och förlossningsavdelning. Vårdavdelning omfattar BB och gynekologisk slutenvård som omfattar 15 platser. Våra styrkor beskrivs i form av lojalitet och flexibilitet med stort lösningsfokus. Vi har roligt tillsammans. Vi är stolta och upplever arbetet som både utvecklande och meningsfullt. "Hos oss är vi omtänksamma om varandra och fokuserar på patientens och dess anhörigas bästa!"
I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/585

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-11
Upplysning om tjänsten

Michael Algovik, Basenhetschef

0490-86475
Upplysning om tjänsten

Malin Nyström, SRAT

0490-86183
Upplysning om tjänsten

Lisa Lindholm-Jansson, Läkarföreningen

0490-86733
Upplysning om tjänsten

Mari Eklind, Vårdförbundet

072-2223706
Upplysning om tjänsten

Anne Svensson, Kommunal

0490-86183

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30