Avdelningschef Barnmottagningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som avdelningschef i en välfungerande verksamhet på Barnkliniken i Västervik. Som avdelningschef ingår man i Barn- och Ungdomsklinikens ledningsgrupp. Du kommer att ansvara för Mott, Dagsjukvård, Lekterapi och Medicinska sekreterare.

Du ska planera, leda och utveckla arbetet på ett sätt som gynnar både patient, verksamhet och medarbetarna. En viktig del i rollen är att vara delaktig och driva utvecklingsfrågor tillsammans med övriga chefer på kliniken. Du bär ansvar för att sätta både kort- och långsiktiga mål som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Du har också ansvar för att kommunicera beslut och annan relevant information åt båda håll i organisationen på ett sådant sätt så att mottagaren kan ta emot och förstå den. I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med det utvecklande ledarskapet (UL) utifrån en forskningsbaserad modell som bygger på det tranformativa ledarskapet. Ett utvecklande ledarskap kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare. Alla våra chefer utbildas i UL.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din
grundprofession.

Vi söker

Vi önskar att du som söker har flera års erfarenhet av arbete inom sjukvården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap.  Kommunikation är viktigt i rollen så du behöver vara bra på svenska både i tal och skrift. Du arbetar med struktur och kan se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier. Vi ser gärna att du är förändringsbenägen och vågar utmana givna strukturer och arbetssätt. Du initierar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Ditt ledarskap kännetecknas av rak och tydlig kommunikation.

Vår arbetsplats

Vår arbetsplats kännetecknas av en gott arbetsklimat där vi tar väl hand om varandra.  Vi har ett nära samarbete mellan de olika yrkesprofessionerna och lägger stor vikt på kontinuerligt lärande i form av internutbildningar. Barn-och ungdomskliniken uppdrag är att ta emot barn i åldrarna 0-18 år. Kliniken är specialiserad på somatisk vård som omfattar medicinsk utredning, behandling och omvårdnad. Uppdraget omfattar hela bredden av barnmedicinska problem samt slutenvård inom kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron samt i vissa fall även barn- och ungdomspsykiatri. Kliniken består av 2 öppenvårdsavdelningar och en vårdavdelning. Vårdavdelningen har 12 vårdplatser fördelat på 7 avdelningsplatser och 5 neonatalplatser. Här finns även dagsjukvård, barn-och ungdomsmottagning, lekterapi och sjukhusskola.

Vårt mål är att alltid ha en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/652

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-28
Upplysning om tjänsten

Charlotte Ohlsén

0490-86480
Upplysning om tjänsten

Elin Ohlsen, Vårdförbundet

0490-87972
Upplysning om tjänsten

Kristina Starkenberg, Kommunal

0490-87347
Upplysning om tjänsten

Marie Brändström, Vision

0490-86589

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet