Avdelningschef Akutvårdsavdelning Akutkliniken

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Vi söker nu en avdelningschef till vår akutvårdsavdelning på Oskarshamns sjukhus.

Som avdelningschef får du en spännande och utvecklande tjänst där du får goda chanser till personlig och professionell utveckling. Du har i din roll ett personalansvar för ca 25 medarbetare. Du ansvarar för att värna om och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och god arbetsmiljö vilket skapar förutsättning för öppenhet och delaktighet. I rollen ingår att ansvara för medarbetar- och lönesamtal. Du har även det övergripande ansvaret för daglig styrning inklusive bemanning på både kort och lång sikt. I uppdraget förväntas du känna ansvar för verksamhetsområdet som helhet och arbetar för ett gott samarbete med andra enheter inom kliniken, på sjukhuset och inom regionen.

Du ansvarar för avdelningens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Målet är att tillsammans ge den bästa möjliga vård med patienten i fokus. I din roll som chef ska du vara med och bidra till denna utveckling genom engagerat och kommunikativt ledarskap. Du kommer att vara en del av klinikledningen.

Arbetstiderna är dagtid måndag-fredag.

Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef samt en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vi söker

Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso-och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap i offentlig verksamhet, erfarenhet av hälso-och sjukvårdsarbete samt erfarenhet av administrativa uppgifter.

Vi ser att vissa personliga egenskaper är till fördel i denna tjänst, så som att du har en god förmåga att samarbeta och är tydlig i din kommunikation. Att du har förmåga att leda, motivera och ge andra de befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Du ser helheten och har den ekonomiska aspekten med i ditt dagliga arbete, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller ett lugn i stressiga situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På AVA vårdar vi de svårast sjuka patienterna på Oskarshamns sjukhus. Detta medför att vi lägger stor vikt vid personcentrerad vård. Medarbetarna på AVA arbetar nära sina kollegor på akutmottagningen och operationsavdelningen. Det krävs att du som avdelningschef har ett nära samarbete med övriga avdelningschefer på kliniken då en hel del medarbetare arbetar på flera avdelningar inom kliniken. Denna tjänst kräver mycket god samarbetsförmåga.

Film om Oskarshamn

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/720

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-10
Upplysning om tjänsten

Linda Axelsson, Verksamhetschef

0491-78 25 20
Upplysning om tjänsten

Therese Lindquist, Vårdförbundet

0491-78 21 41
Upplysning om tjänsten

Christina Hult, Kommunal

0491- 0491-78 21 41

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet