Avdelningschef Akutmottagningen

Oskarshamns sjukhus söker Avdelningschef Akutmottagningen. Välkommen med din ansökan senast den 7 april.

Vi erbjuder

Akutkliniken vid Oskarshamns sjukhus består av akutmottagning, operationsavdelning samt medicinsk intensivvårdsavdelning. I rollen som avdelningschef ansvarar man för att samordna samt utveckla verksamheten. Du utgör ett stöd till personalen i det dagliga arbetet vad gäller arbetsledning, prioritering och styrning. Som avdelningschef för akutmottagningen har du personalansvar för ca 30 sjuksköterskor, undersköterskor samt medicinska sekreterare. Du ingår i klinikens ledningsgrupp som består av verksamhetschef och tre ytterligare avdelningschefer. Som en del i ledningsgruppen är du delaktig i klinikens övergripande beslut.

En viktig del i rollen är att var delaktig och driva klinikens utvecklingsfrågor tillsammans med övriga avdelningschefer inom kliniken. Du bär ansvar för att sätta både kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Vården står inför svårigheter när det gäller bemanning, vilket även är en stor utmaning för akutkliniken. Kliniken driver ett förändringsarbete för att utvecklas framåt där du som avdelningschef är en viktig spelare och det krävs din vilja och ditt engagemang att vara drivande i arbetet. Det är även ett nära samarbete med övriga avdelningschefer på sjukhuset.

Vi söker

Vi önskar att du som söker har en examen inom hälso- och sjukvård. Tidigare ledarerfarenhet ser vi som ett krav. Kommunikation är viktigt i rollen så du behöver vara bra på svenska både i tal och skrift.

Vi söker dig som är en lösningsorienterad person som uppmärksammar och tar tag i olösta problem och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar för dessa. Du arbetar med struktur och kan se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier. Vi ser gärna att du är förändringsbenägen och vågar utmana givna strukturer och arbetssätt. Du initierar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Ditt ledarskap kännetecknas av rak och tydlig kommunikation.

Vår arbetsplats

Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till "Sveriges bästa mindre sjukhus" flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.

Akutmottagningen på Oskarshamns sjukhus behandlar medicinpatienter dygnet runt, tar emot lättare kirurg- och ortopedpatienter dag och kvällstid och primärvårdspatienter kvällar och helger.

Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF On:2019:26

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-04-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Per-Adolf Bergsten

Basenhetschef

0491-78 24 37
Upplysning om tjänsten

Christina Hult

Facklig företrädare Kommunal

0491-782141
Upplysning om tjänsten

Petra Seger

Facklig företrädare Vårdförbundet

0491-782000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30