Avdelningschef Akutmottagningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Nu finns chansen att tillsammans med oss leda, inspirera och utveckla Akutmottagningen på Västerviks sjukhus. Vill du bli en del av akutmottagningens ledningsgrupp? Vi har under åren växt och blivit några fler varpå vi nu förstärker med en avdelningschef. Vi är en av Sveriges snabbaste akutmottagning med korta vårdtider och har Sveriges nöjdaste patienter enligt nationella patientenkäten. Vi är ett roligt gäng på närmare 45 medarbetare som arbetar för att ge bästa omvårdnad för våra patienter samtidigt som vi har roligt på jobbet och nära till skratt på våra arbetspass.

Akutmottagning leds av en  verksamhetschef och du kommer tillsammans med vår avdelningschef att bli ett tillskott till vår ledningsgrupp och ansvara för hälften av vår arbetsgrupp som utgörs av yrkesgrupperna sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare. De läkare som arbetar hos oss är anställda på sjukhusets andra kliniker.

Som avdelningschef på akutmottagningen ansvara du för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du ansvarar för att värna om och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och god arbetsmiljö vilket skapar förutsättning för öppenhet och delaktighet.

I ditt dagliga arbete kommer du ha ett nära samarbete med nuvarande avdelningschef och samverka med sjukhuset övriga kliniker. Stödjande funktion såsom HR, ekonomi och verksamhetsutvecklare är ytterligare resurser som du samverkar med.

Vi söker

Dig som har högskoleutbildning. Du drivs av att motivera och vara ett föredöme för våra medarbetare och står stadigt vid både framgång och motgång. Tidigare erfarenhet av chefs- och/eller ledarskap samt arbete inom vård och omsorg är meriterande. Hos oss får du även möjlighet att utveckla dina färdigheter med stöd av UL-metodiken.

Som person har du god förmåga att arbeta med andra människor på ett strukturerat och utvecklande sätt. Din förmåga att lyssna och vara tydlig i din kommunikation är ytterligare egenskaper som är viktiga för tjänsten. Du har förmåga att leda, motivera och ge andra de förutsättningar som krävs för att nå gemensamma mål. Du ser helheten och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten.

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Västerviks sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen tar vi hand om kirurg-, ortoped-, medicin- barn-, ögon- och öronpatienter.  Mottagningen samarbetar med de flesta kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/920

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-12-05
Upplysning om tjänsten

Martina Sinai, Verksamhetschef

0490-862 18
Upplysning om tjänsten

Karin Hasselqvist, Vårdförbundet

0490-866 08
Upplysning om tjänsten

Katinka Tirheden, Vision

0490-866 08
Upplysning om tjänsten

Stefan Rasmussen, Kommunal

0490-866 08

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet