Avdelningschef – Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en varierande roll som avdelningschef på Radiologiska kliniken där du spelar en stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Radiologiska kliniken genomför både akut och elektiv vård och kännetecknas av höga flöden i en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där patienten alltid är i fokus. Din roll innefattar ett delat ledarskap som präglas av samsyn och tätt samarbete. Den snabba tekniska utvecklingen inom Radiologin kommer att möjliggöra spännande och utmanande arbete inom utformande av yrkesroller för dina medarbetare. Kliniken har i engagerade och motiverade medarbetare ett stort kapital för att genomföra förändringsarbete. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef, den andra avdelningschefen och administrativ chef. Organisationen har korta kontaktvägar. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. På kliniken arbetar cirka 60 röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och koordinatorer. I rollen ingår personalansvar för cirka 30 av dessa medarbetare. Till din hjälp har du en koordinator på kliniken som bistår och samordnar kring det dagliga arbetsflödet, bemanning och schemaläggning.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Du får gärna ha verksamhetskännedom och vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet.

Vi söker en person som är lyhörd och tydlig i sitt ledarskap och som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Vi vill att du har en positiv grundsyn och tror på människans förmåga. Du har ett inflytande på din omgivning som möjliggör att gruppen arbetar mot samma mål och lyssnar in alla perspektiv. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat. Det är viktigt att du har god förmåga att lära dig nya IT-system. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinikens upptagningsområde är framför allt sjukvården i södra Kalmar län men jourtid även från mellersta länsdelen. Kliniken utför i stort samtliga förekommande undersökningar på en modern röntgenklinik. Det utförs cirka 100 000 undersökningar per år på kliniken varav ca hälften är akuta. Kliniken har cirka 100 anställda och består av läkare, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/723

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-11-02
Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg, Verksamhetschef

0480-813 38
Upplysning om tjänsten

Ingegerd Ekström, Kommunal

0480-812 08
Upplysning om tjänsten

Annette Tuneskog, Vårdförbundet

0480-812 08
Upplysning om tjänsten

Tanja Patrucic, Vårdförbundet

0480-44 80 76

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet