Avdelningschef – Ortopedmottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande chefsroll på en länsklinik präglad av såväl akut som planerad verksamhet. På Ortopedkliniken bedrivs högkvalitativ vård som är en av de bästa i Sverige. På Ortopedmottagningen bedrivs mindre operativ verksamhet. Mottagningen erbjuder god tillgänglighet och just nu pågår ett arbete med Kompetensväxling där arbetsuppgifter från läkare överförs till sjuksköterskor och fysioterapeuter med hög kompetens. Digitalisering är också ett viktigt utvecklingsområde där du kommer att spela en viktig roll.

Som avdelningschef har du det samlade ledningsansvaret för mottagningen. Du ansvarar för arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef och de två avdelningscheferna på avdelningen samt medarbetarna. Du har personalansvar för 25 medarbetare som arbetar som sjuksköterska, undersköterska, gipstekniker och medicinsk sekreterare.

I rollen som avdelningschef är du underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Centralt för rollen är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi vill gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Regionens traineeutbildningen är önskvärt.

Som person har du en stark strategisk förmåga, känner dig bekväm med att fatta beslut och är intresserad av problemlösning. Du har en god förmåga att planera ditt arbete och att prioritera vid behov. I rollen behöver du vara duktig på att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är det viktigt att du är drivande i samband med förändringar och trivs med att leda förbättringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ortopedkliniken på Länssjukhuset i Kalmar är länets största ortopedklinik. Vi har ett länsövergripande ansvar för ryggkirurgi och fotkirurgisk ortopedi. Inom vår verksamhet ligger tyngden på den akuta kirurgin, en verksamhet som pågår dygnet runt. På kliniken arbetar cirka 100 medarbetare. Medarbetargruppen på kliniken består av läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och gipstekniker. Dagligen bedrivs även ett välfungerande samarbete med fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Våra största samarbetspartners är Primärvården, Akutkliniken, Radiologiska kliniken samt Anestesikliniken. Ortopedkliniken är en klinisk utbildningsklinik som är mycket attraktiv bland studenterna.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/489

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-07-18
Upplysning om tjänsten

Kim Thorsen, Verksamhetschef

0480-832 32
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Helena Magnusson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Susanna Lindahl, Vision

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 juni 2021 Lämna synpunkter på innehållet