Avdelningschef – Kvinnokliniken Mödrahälsovården Kalmar län

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som avdelningschef på Kvinnokliniken, Mödrahälsovården i södra Kalmar län. Arbetsplatsen kännetecknas av kompetenta, kunniga och trygga medarbetare. Du ansvarar för verksamheten som är fördelad på 14 mottagningar i 8 kommuner i Kalmar län. I rollen ingår deltagande i olika mötesforum och till grund för detta arbete ligger ett samverkansavtal för familjecentralerna i länet. Du kommer att spela en viktig roll för det positiva utvecklingsarbetet som pågår inom Kvinnokliniken.

Som avdelningschef ansvarar du för enheternas arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen, ingår i ledningsgruppen, samt har ett nära samarbete med verksamhetschef och de andra tre avdelningscheferna inom kliniken. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för cirka 50 medarbetare som är barnmorskor, undersköterskor och administrativ assistent.  

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke, det är meriterande att vara barnmorska. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt. Körkort är ett krav då verksamhetsbesök ingår. Det är viktigt att du har god förmåga att lära dig nya IT-system.

Som person vill vi att du har en positiv grundsyn där din målsättning är att motivera och utveckla dina medarbetare. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du är resultatorienterad och inte rädd för att fatta beslut. Vidare är det viktigt att du tycker om problemlösning och är drivande i samband med förändringar och trivs med att leda förbättringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På Mödrahälsovården arbetar vi med förebyggande hälsoarbete för hälsa genom livet. Mödrahälsovårdens uppdrag är att genom främjande och förebyggande insatser och identifiering av risker för ohälsa, bidra till god sexuell och reproduktiv hälsa samt minimera risker och sjuklighet för kvinnor och barn under graviditet, förlossning och eftervård. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar i de åtta kommunerna i södra Kalmar län. Mödrahälsovården är en av de främsta aktörerna inom sexuell och reproduktiv hälsa samt folkhälsa. Målet för Mödrahälsovården är att erbjuda jämlik vård av hög standard.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/670

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-24
Upplysning om tjänsten

Ann-Marie Berglund, Verksamhetschef

0480-44 82 70
Upplysning om tjänsten

Helen Rosenqvist Börjesson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Helen Bengtsson, SRAT

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet