Avdelningschef- Kirurgkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll i en dynamisk verksamhet med god bemanning som avdelningschef på Kirurgkliniken i Kalmar. Du kommer att leda kompetenta medarbetare och vara en viktig del i kirurgklinikens verksamhet. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Kirurgen har tre vårdavdelningar i Kalmar (6, 7 och 8) och du kommer att vara avdelningschef för vårdavdelning 8. Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och övriga 5 avdelningschefer. I din roll ingår personalansvar för sjuksköterskor och undersköterskor, totalt cirka 40 stycken. Du deltar även i förekommande mötesforum på Länssjukhuset och andra samverkansforum, exempelvis kommunen. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, exempelvis sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller utbildning som chef.

Som person är du positiv, lyhörd och tydlig i ditt ledarskap och duktig på att skapa relationer och samarbeta med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tar egna initiativ till att lösa problem. Det är även viktigt att du har förmågan till helikopterseende i din roll som chef.

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet indelad på övre respektive nedre bukkirurgi, kärl, bröst, endokrin, urologisk kirurgi samt kirurgisk akutvård. Totalt arbetar drygt 200 personer, varav cirka 90 sjuksköterskor vid kliniken. Sedan några år tillbaka är Kirurgklinikerna i Kalmar och Oskarshamn en gemensam klinik. I Kalmar förläggs avancerad kirurgi, och i Oskarshamn bedrivs verksamhet som normalt inte förväntas kräva intensivvård.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/279

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Fredrik Stenmark

Basenhetschef

0480-44 81 71
Upplysning om tjänsten

Liselott Persson, Vårdförbundet

0480-813 85
Upplysning om tjänsten

Matilda Söderström, Kommunal

0491-782 143

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet