Avdelningschef – Intensivvårdsavdelningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i en högspecialiserad verksamhet. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. I ditt uppdrag ingår ett delat ledarskap för intensivvårdsavdelningens medarbetare samt medarbetarna på uppvaksavdelning. En viktig roll är att öka tryggheten för våra nya och befintliga medarbetarna i form av utbildning och kompetensöverföring i samband med pågående pensionsavgångar.

I din roll ingår personalansvar för cirka 45 stycken specialistutbildade sjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor och kanslist som alla arbetar i team. Medarbetarna har hög kompetens och är driftiga med ett stort ansvarstagande. Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och övriga avdelningschefer. Vi strävar efter ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning och skapar delaktighet genom att befinna sig nära verksamheten och se utvecklingsmöjligheter hos alla medarbetare. Du är aktiv i samverkansmöten med övriga verksamheter på sjukhuset. Stödfunktioner finns i form av exempelvis hjälp med schemaläggning.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom din profession. Chefserfarenhet, deltagande i Regionens traineeutbildning eller annan motsvarande utbildning är önskvärt.

Vi söker en person som lätt kan bygga relationer och samarbeta. Du är en person som är lyhörd och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Vidare kan du skapa motivation och förmedla energi i din kommunikationen med andra. Det är även viktigt att du har förmågan till helikopterseende i din roll som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Anestesi- och intensivvårdskliniken har cirka 220 medarbetare. På operationsavdelningen genomförs årligen cirka 7 500 anestesier och på intensivvårdsavdelningen vårdas cirka 600 intensivvårdspatienter per år. Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets operationsavdelning, uppvakningsavdelning, intensivvårdsavdelning och steriltekniska enhet. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/123

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo

0480-811 24
Upplysning om tjänsten

Therese Nordström, Kommunal

0480-81200
Upplysning om tjänsten

Pavlina Georgiadou, Vårdförbundet

0480-81200

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet