Avdelningschef – Infektionskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och utmanande roll som avdelningschef på Infektionskliniken. Infektionskliniken arbetar med infektionssjukdomar, smittsamma sjukdomar, som hanteras via vård i slussrum. Kliniken har haft en central roll och samhällsviktig funktion under pandemin där vi vill fortsätta vara en aktör som hanterar snabba omställningar som ställer höga krav på vår personal. Verksamheten kännetecknas av medarbetare med hög kompetens, lojalitet och ansvarskänsla. Vi är en liten och familjär klinik med korta avstånd och nära samarbete mellan professionerna. Du kommer att spela en viktig roll med att driva projekt inom vårdutveckling, digitalisering och kompetensutveckling.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, avdelningschefer och medarbetare. Du har personalansvar för cirka 35 medarbetare som arbetar som sjuksköterska och undersköterska. Du ansvararar för avdelningens bemanning.

I rollen som avdelningschef är du underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen och har ett nära samarbete med verksamhetschef och ytterligare en halvtids avdelninschef samt en mottagningschef. Centralt för rollen är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi vill gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildningen är önskvärt.

Som person är du driftig, uthållig och rak och tydlig i ditt ledarskap. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du är intresserad av problemlösning och har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete vid behov. Vidare är det viktigt att du är drivande i samband med förändringar och trivs med att leda förbättringsarbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Infektionskliniken på Länssjukhuset i Kalmar är länsövergripande och har ansvar för högspecialiserad infektionsvård. Utöver infektionspatienter vårdas patienter med öron-näs och halssjukdomar på avdelningen. Engagerade och ansvarstagande medarbetare finns på kliniken samt en bra teamkänsla mellan professionerna. Vi har ett välkomnande klimat för ny personal.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/834

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-11-02
Upplysning om tjänsten

Henning Ronold, Verksamhetschef

0480-384 38
Upplysning om tjänsten

Malin Carnesten, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Fereshte Ahmadi, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Sara Persner, Vision

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet