Avdelningschef - Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef - Radiologiska kliniken. Välkommen med din ansökan senast den 7 april.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en varierande roll som avdelningschef på Radiologiska kliniken där du spelar en stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Din roll innefattar ett delat ledarskap som präglas av samsyn och tätt samarbete. Kliniken har en god bemanning och en lojal arbetgrupp där det finns tydliga spelregler. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef, den andra avdelningschefen och administrativ chef. Organisationen är platt och med korta kontaktvägar. I din roll ingår personalansvar för 20 röntgensjuksköterskor, 4 sjuksköterskor, 7 undersköterskor samt en koordinator på kliniken. Verksamheten genomför både akut och elektiv vård och kännetecknas av höga flöden.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, gärna som sjuksköterska eller röntgensjuksköterska. Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet. Vi söker en person som är lyhörd och tydlig i sitt ledarskap och som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Vi vill att du har en postitv grundsyn och tror på människans förmåga. Du har en påverkan på din omgivning som möjliggör att gruppen arbetar mot samma mål. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat. Det är även viktigt att du tycker det är roligt att lära dig nya IT-system. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Fokus på framgångar

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Klinikens upptagningsområde är framför allt sjukvården i södra Kalmar län men jourtid även från mellersta länsdelen. Kliniken utför i stort samtliga förekommande undersökningar på en modern röntgenklinik. Det utförs cirka 100 000 undersökningar per år på kliniken och av dessa är mellan 45 och 50 procent akuta. Personalen består av totalt 22 läkare, 43 röntgensjuksköterskor, 5 sjuksköterskor, 17 undersköterskor och 14 medicinska sekreterare.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:55

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-04-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg

Basenhetschef

0480-81338
Upplysning om tjänsten

Ingegerd Ekström

Facklig företrädare Kommunal

0480-81208
Upplysning om tjänsten

Tanja Patrucic

Facklig företrädare Vårdförbundet

0480-81208

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 april 2019 Lämna synpunkter på innehållet