Avdelningschef - Operationsavdelningen

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef - Operationsavdelningen. Välkommen med din ansökan senast den 24 mars.

Vi erbjuder

Vi vill utveckla vårt verksamhetsnära ledarskap och därmed utökar vi vår ledningsgrupp med ytterligare en avdelningschef till operationsavdelningen på Anestesi och intensivvårdskliniken. Vi erbjuder dig en spännade roll i en högspecialiserad verksamhet. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. I ditt uppdrag ingår sektionsanvar för en av tre sektioner på operationsavdelningen vilka är kirurg-, ortoped- och specialkirurgsektionen. En viktig roll är att öka tryggheten för våra nya och befintliga medarbetarna i form av utbildning och kompetensöverföring i samband med pågående pensionsavgångar. Du blir en av tre avdelningschefer på avdelningen och i din roll ingår personalansvar för cirka 40 stycken specialistutbildade sjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och medicinska sekreterare som alla arbetar i team. Medarbeterna har hög kompetens och är driftiga med ett stort ansvarstagande. Verksamheten bedrivs dygnet runt med elektiv och akut verksamhet.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och övriga avdelningschefer. Vi sträver efter ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning och skapar delaktighet genom att befinna sig nära verksamheten och se utvecklingsmöjligheter hos alla medarbetare. Du deltar i samverkansmöten med opererande verksamheter. Stödfunktioner finns i form av exempelvis hjälp att bemanna den dagliga driften och schemaläggning.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård. Ledarskapsutbildning och erfarenhet med personalansvar är meriterande. Vi söker en person som lätt kan bygga relationer och samarbeta. Du är en person som tycker om planering, problemlösning och ser möjligheterna istället för att fastna i detaljerna. Det är även viktigt att du har förmågan till helikopterseende i din roll som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Anestesi- och intensivvårdskliniken har cirka 220 medarbetare. På operationsavdelningen genomförs årligen cirka 7 500 anestesier och på intensivvårdsavdelningen vårdas cirka 600 intensivvårdspatienter per år. Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets operationsavdelning, uppvakningsavdelning, intensivvårdsavdelning och steriltekniska enhet. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:45

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-03-24

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo

Basenhetschef

0480-81124
Upplysning om tjänsten

Maria Wahlberg

Facklig företrädare Kommunal

0480-81200
Upplysning om tjänsten

Emelie Terbrant

Facklig företrädare Vårdförbundet

0480-81200

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 mars 2019 Lämna synpunkter på innehållet